Op dit moment zijn we gesloten

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

RT @WienaBakker: Alleszins een bezoek waard, de tentoonstelling #RustelozeMaterie in het @cobramuseum, laat je verrassen door de expressie…

Er zijn nog een paar plekjes over in onze #cobramuseum zomerworkshops. Los van de inhoud, zou je het alleen al moet… twitter.com/i/web/status/1…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

Cobra Museum Workshops

Het Cobra Museum biedt op aanvraag workshops voor kinderen, families en volwassenen aan.

 
 
Workshop Experimaterie!
 
 
 

Wilde Kunst? CoBrA Materie!

Zomerworkshops in het Amsterdamse Bos!

Tijdens de tentoonstelling Rusteloze Materie kunnen jonge creatievelingen van 6 t/m 12 jaar meedoen aan een workshop midden in het bos!

Deelnemers krijgen eerst een korte introductie over CoBrA en het begrip ‘rusteloze materie’. Daarbij gaan we er vanuit dat zielen of geesten niet alleen bestaan bij mensen of dieren, maar ook bij planten en stenen of andere natuurlijke fenomenen zoals bergen of rivieren. Alles leeft! Daarom gaan we op zoek naar stenen, takken en andere dingen uit het bos en gaan we deze tot leven wekken met verf, klei en andere materialen.

De workshopdocent wacht jullie op bij het houten huis naast het Amsterdamse Bostheater (de Duizendmeterweg 7, 1182 DC Amstelveen) en neemt jullie mee naar een open plek in het bos waar we aan de slag gaan! De workshops zijn de gehele zomervakantie op zaterdagen van 11.30-13.30uur (21 juli, 4 augustus, 11 augustus, 18 augustus, 25 augustus en 1 september).

Koop hier je kaartje

 

CoBrA-workshops voor volwassenen op aanvraag

Deelnemers maken kennis met CoBrA-kunstenaars zoals Karel Appel en Asger Jorn, en andere moderne kunstenaars zoals Jean Dubuffet. Laat je inspireren door de kunstwerken die in de vaste collectie van het Cobra Museum te zien zijn. De kunstenaars van de Cobrabeweging lieten zich leiden door het materiaal waarmee zij werkten, door de spontaniteit en de onvoorspelbaarheid ervan. Op deze manier gaan wij in deze workshop ook te werk. Welk verhaal of thema vertelt een bepaald kunstwerk jou? Het uiteindelijke resultaat zal hoe dan ook een persoonlijk kunstwerk zijn!

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

  • Experimenteel schilderen. Niet denken, maar doen!
  • Klei Masters. Verlies jezelf in de materie klei en sculptuur je een weg naar een object!

Praktische informatie

Deze workshops zijn alleen op aanvraag.

Kosten: €25,- per deelnemer, inclusief alle materialen, exclusief entree (gratis voor Museumkaart-houders)

Groep: minimaal 10,  maximaal 20 deelnemers

Duur van de workshop: 2 uur

Aanvragen via activiteiten@cobra-museum.nl of bel naar Nina 020 5475031

Jouw verjaardagsfeestje in Atelier CoBrA!

Voor jarige kinderen organiseert het Cobra Museum leuke, creatieve feestjes! Tijdens een verjaardagsworkshop in het Cobra Museum gaan de kinderen als een echte kunstenaar aan de slag. En natuurlijk wordt er gewerkt in de geest van CoBrA: spontaan en experimenteel. Ze mogen knoeien en worden aangemoedigd om buiten de lijntjes te kleuren.

Vooraf kan de jarige kiezen tussen het maken van een schilderopdracht (met acrylverf op een echt schildersdoek) of een ruimtelijk werkstuk met allerlei spannende materialen. In het museum worden eerst een paar CoBrA-kunstwerken bekeken en besproken. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Als de werkstukken klaar zijn, worden ze nabesproken in de groep. Uiteraard mogen de kunstwerken na afloop mee naar huis.

Leeftijd: 6 tot en met 12 jaar.
Deelname: maximaal tien kinderen.
Duur workshop: negentig minuten.
Kosten: € 200,- (incl. entree, materialen en een drankje).
We stellen het op prijs als ouders tijdens de workshop bereikbaar blijven. Zij kunnen tijdens de workshop dan de tentoonstellingen bezoeken of in het Museumcafé verblijven. Ook is het mogelijk om na afloop een verjaardagstaart in het café te bestellen.

Summer School Class of ’18

Niet alleen kunstenaars hebben fantasie en verbeeldingskracht. Dat hebben we allemaal.

Net als dromen, dat doen we ’s nachts ook allemaal.

Fantasie is als een spier die je kunt trainen.

Als je die spier niet traint, wordt hij slap en nutteloos.

Tijdens deze Summer School gaan we 5 dagen lang werken aan onze Spier van de Verbeelding, zodat we allemaal als de Arnold Schwarzeneggers van de Fantasie eindigen.

– Jonas Ohlsson

JOIN OUR SUMMER SCHOOL  

Wil je meer informatie over ons workshopaanbod of een workshop boeken?

Neem dan contact op met onze coördinator rondleidingen & activiteiten.
Tel.: 020-5475031
E-mail: activiteiten@cobra-museum.nl

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief