Op dit moment zijn we gesloten

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

RT @lajornadaonline: La exposición "CoBrA: serpiente de mil cabezas", de 126 obras, que se exhibe en el @museoAmodernoMX, es el resultado d…

RT @amstelveen: Día de Muertos altaar Cobra Museum verkozen tot mooiste ter wereld: AMSTELVEEN – Het Mexicaanse ‘doden altaar’ dat nu te zi…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

Voortgezet onderwijs

Kunst maken op een experimentele, fantasierijke en spontane manier.

Voortgezet onderwijs

CoBrA betekende een nieuw begin voor de moderne kunst in Nederland. De kunstenaars van de groep lieten zich inspireren door hun voorgangers, de grote meesters van de moderne kunst: Pablo Picasso, Joan Miró en Paul Klee. Maar zij lieten zich met name leiden door de creativiteit die zij bij kinderen zagen, in volkskunst en in niet-westerse kunst. Ze maakten hun kunst op een experimentele, fantasierijke en spontane manier.


Speciale programma’s

Naast de reguliere rondleidingen biedt het Cobra Museum ook verrassende, op maat gemaakte programma’s aan. De creativiteit en het analytisch vermogen van de leerlingen wordt hier verder uitgedaagd. Ook biedt het Cobra Museum diverse workshops waarbij de leerlingen zelf aan het creëren slaan. Een combinatie van een rondleiding met aansluitend een workshop in Atelier CoBrA is ook mogelijk.

Museumbezoek

Het Cobra Museum biedt alle klassen en niveaus van het voortgezet onderwijs rondleidingen aan. Onze ervaren museumdocenten nemen de leerlingen mee door het museum. Samen bekijken zij werk uit de CoBrA-collectie en tijdelijke tentoonstellingen. Door met elkaar en met de museumdocent de dialoog aan te gaan, verdiepen leerlingen zich in moderne kunst en ontdekken ze wat moderne, en dan vooral CoBrA-kunstenaars inspireerde. In het Cobra Museum gaan we in gesprek met de leerlingen en zorgen we ervoor dat er altijd verbanden worden gelegd met de domeinen geschiedenis, maatschappijleer, filosofie en beeldende kunst. Zo kan een bezoek een mooi uitgangspunt vormen voor een verdere verdieping op school.

 

 

 

Workshop “My Paint Tube is a Rocket”

SCHILDEREN OP MUZIEK

In de workshop leren jongeren over de kunst van Karel Appel, muziek en de samenhang tussen schilderkunst en muziek. Verder leren de leerlingen te ‘schilderen met klanken’, zoals Appel het zelf samenvatte in 1961. Appels werken lijken ‘te ontstaan’, vergelijkbaar met sessies van Jazzmuzikanten die ‘in het moment’ spelen. De leerlingen leren spontaan te schilderen op hun eigen meegebrachte muziek, wat hun inspireert tot het schilderen van klanken.

Praktische informatie:

Kosten: €12,50 per leerling, inclusief alle materialen, exclusief €5,55 entree (gratis voor Museumkaart-houders)

Groep: minimaal 10,  maximaal 20 deelnemers per workshopdocent

Duur van de workshop: 1 uur

Aanvragen via activiteiten@cobra-museum.nl of bel 020 5475031

Karel Appel, Musique Barbare

Contactgegevens voor informatie en afspraken schoolbezoeken

Neem contact op met de afdeling Educatie

T 020 5475031
E activiteiten@cobra-museum.nl

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief