Op dit moment zijn we gesloten

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

Luidruchtig Mexicaans dodenfeest telegraaf.nl/t/1601706557/ via @telegraaf

Vanaf vrijdag 11 oktober te zien: Frida Kahlo in de tentoonstelling Intens Mexico. Voor het eerst in 25 jaar een Ka… twitter.com/i/web/status/1…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

7e Amstelveen Triënnale

Robbert Weide
Te zien in Cobra Museum

Robbert Weide is geïnteresseerd in hoe mensen omgaan met grote ontwikkelingen en fenomenen als globalisering en de invloed van massamedia. Hij probeert trends en patronen op dit gebied te reproduceren en te ontleden. Het startpunt voor zijn installaties wordt echter gevormd door de banale dingen en situaties in zijn dagelijkse omgeving.

Robbert Weide, There There, There There

Zijn installaties bestaan zodoende meestal ook uit gevonden objecten, zoals afwasborstels, bad eendjes of een Ikeakast, of uit materialen van zeer banale aard zoals poedersuiker, piepschuim en confetti. De ongerijmdheid van deze diversiteit aan voorwerpen roept een sterke sfeer op en heeft tegelijkertijd een humoristisch effect. De grote vragen die Weide zichzelf stelt, benadert hij met een speelse en improviserende houding die niet leidt tot messcherpe antwoorden, maar tot werken die een tijdelijk aandoend karakter hebben. Het is het plezier in het maken en het ervaren van vrijheid dat voor hem voorop staat.

Opleiding
Rijksacademie voor Beeldende Kunsten
Website
http://www.robbertweide.nl

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief