Rondleidingen

Het Cobra Museum biedt verschillende typen rondleidingen aan.
Er kan gekozen worden voor de traditionele kunsthistorische rondleiding door de collectie of thematentoonstelling, of de unieke Slow Art Walk©.
De laatste zondag van de maand kan je ook met een conservator mee lopen met een Gallery Tour.

Niet zo dus. Slow down!
 
 
 
 

Take it Slow, Take a Slow Art Walk©

Sommige museumrondleidingen nemen je in een sneltreinvaart mee door de kunstgeschiedenis en overstelpen je met zoveel informatie dat je er duizelig van wordt. Zo niet de unieke Slow Art Walk© van het Cobra Museum. Samen met de deelnemers lopen we in alle rust langs slechts enkele werken van de tentoonstelling. We vertellen niet al te veel maar stellen jou des te meer vragen. Wat zie je nu eigenlijk als je bereid bent om zonder voorkennis echt te kijken? Lang te kijken. Intens te kijken. Wat zie je zelf en wat zien je mede-‘Slow Art Walkers’? Onder begeleiding van een speciaal hiervoor getrainde ‘Visible Thinking’-rondleider bespreken we de werken. En zo nodig praten we nog even na onder het genot van een glas wijn.

Met je eigen groep een op maat gemaakte Slow Art Walk

Duur rondleiding: 1 uur exclusief nazit

Kosten: €90,- per rondleiding excl. entree (gratis entree met Museumkaart)

Maximum aantal deelnemers: 20

Kunsthistorische rondleiding

Rondleidingen door de collectie of door de thematentoonstelling voor groepen

De ervaren museumdocenten van het Cobra Museum leiden jou en je gezelschap graag rond door het museum. Je kunt ervoor kiezen om alleen de opstelling van de vaste collectie te bekijken of om alleen een tijdelijke tentoonstelling te bezoeken. Natuurlijk kun je ook door het gehele museum worden rondgeleid! Maak kennis met de spontane, vindingrijke en fantasievolle kunst van CoBrA en verdiep je in de naoorlogse schilderkunst. Onze tijdelijke tentoonstellingen vinden altijd aansluiting op de CoBrA-beweging. Tegelijkertijd vormen ze een nieuwe, spannende invalshoek.

Duur rondleiding: 1 uur

Kosten: €90,- per rondleiding excl. entree (gratis entree met Museumkaart)

Maximum aantal deelnemers: 20

Interactieve rondleiding voor Pabo-opleiding

Rondleiding voor Pabo-studenten, waarbij onze ervaren museumdocenten verschillende methodes uit de kunst- en museumeducatie toelichten.

In het eerste deel van het programma neem de museumdocent de studenten mee door de tentoonstelling. Aan de hand van verschillende voorbeelden en kunstwerken leren studenten hoe je op een inspirerende en waardevolle manier kinderen in contact kan brengen met beeldende kunst en erfgoed. Het tweede deel van het programma is gereserveerd voor het maken van een opdracht.

Duur: 2  uur

Kosten: €100,- per rondleiding, excl. entree

Maximum aantal deelnemers: 15

Wil je meer informatie over een rondleiding of wil je een rondleiding reserveren?

Neem dan contact op met onze coördinator
Tel.: 020-5475031
E-mail: activiteiten@cobra-museum.nl

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief