Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

Tussen Kunst & Kitsch van AVROTROS at the Cobra Museum of Modern Art! #cobramuseum #museumofmodernart #museum… twitter.com/i/web/status/1…

RT @PaolavandeVelde: Claude Cahun in @cobramuseum Op zoek naar de derde sekse telegraaf.nl/t/1330774065/ via @telegraaf

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

Rondleidingen

Het Cobra Museum biedt verschillende typen rondleidingen aan.
Er kan gekozen worden voor de traditionele kunsthistorische rondleiding door de collectie of thematentoonstelling, of de unieke Slow Art Walk©.
Natuurlijk zijn er rondleidingen voor basis onderwijs en het voortgezet onderwijs.

Niet zo dus. Slow down!
 
 
 

Take it Slow, Take a Slow Art Walk©

Sommige museumrondleidingen nemen je in een sneltreinvaart mee door de kunstgeschiedenis en overstelpen je met zoveel informatie dat je er duizelig van wordt. Zo niet de unieke Slow Art Walk© van het Cobra Museum. Samen met de deelnemers lopen we in alle rust langs slechts enkele werken van de tentoonstelling. We vertellen niet al te veel maar stellen jou des te meer vragen. Wat zie je nu eigenlijk als je bereid bent om zonder voorkennis echt te kijken? Lang te kijken. Intens te kijken. Wat zie je zelf en wat zien je mede-‘Slow Art Walkers’? Onder begeleiding van een speciaal hiervoor getrainde ‘Visible Thinking’-rondleider bespreken we de werken. En zo nodig praten we nog even na onder het genot van een glas wijn.

Met je eigen groep een op maat gemaakte Slow Art Walk

Duur rondleiding: 1 uur exclusief nazit

Kosten: €50 per rondleiding excl. entree (gratis entree met Museumkaart)

Maximum aantal deelnemers: 4

Kunsthistorische rondleiding

Rondleidingen door de collectie of door de thematentoonstelling voor groepen

De ervaren museumdocenten van het Cobra Museum leiden jou en je gezelschap graag rond door het museum. Je kunt ervoor kiezen om alleen de opstelling van de vaste collectie te bekijken of om alleen een tijdelijke tentoonstelling te bezoeken. Natuurlijk kun je ook door het gehele museum worden rondgeleid! Maak kennis met de spontane, vindingrijke en fantasievolle kunst van CoBrA en verdiep je in de naoorlogse schilderkunst. Onze tijdelijke tentoonstellingen vinden altijd aansluiting op de CoBrA-beweging. Tegelijkertijd vormen ze een nieuwe, spannende invalshoek.

Duur rondleiding: 1 uur

Kosten: €50 per rondleiding excl. entree (gratis entree met Museumkaart)

Maximum aantal deelnemers: 4

Interactieve rondleiding voor Pabo-opleiding

Rondleiding voor Pabo-studenten, waarbij onze ervaren museumdocenten verschillende methodes uit de kunst- en museumeducatie toelichten.

In het eerste deel van het programma neem de museumdocent de studenten mee door de tentoonstelling. Aan de hand van verschillende voorbeelden en kunstwerken leren studenten hoe je op een inspirerende en waardevolle manier kinderen in contact kan brengen met beeldende kunst en erfgoed. Het tweede deel van het programma is gereserveerd voor het maken van een opdracht.

Duur: 2  uur

Kosten: €100,- per rondleiding, excl. entree

Maximum aantal deelnemers: 15

Museumbezoek voor basisonderwijs

Het Cobra Museum organiseert rondleidingen en diverse workshops voor alle groepen van het basisonderwijs. Van groep 1 tot en met groep 8!

Klik hier voor meer informatie

Museumbezoek voor voortgezet onderwijs

Het Cobra Museum biedt alle klassen en niveaus van het voortgezet onderwijs rondleidingen aan. Onze ervaren museumdocenten nemen de leerlingen mee door het museum. Samen bekijken zij werk uit de CoBrA-collectie en tijdelijke tentoonstellingen. Door met elkaar en met de museumdocent de dialoog aan te gaan, verdiepen leerlingen zich in moderne kunst en ontdekken ze wat moderne, en dan vooral CoBrA-kunstenaars inspireerde. In het Cobra Museum gaan we in gesprek met de leerlingen en zorgen we ervoor dat er altijd verbanden worden gelegd met de domeinen geschiedenis, maatschappijleer, filosofie en beeldende kunst. Zo kan een bezoek een mooi uitgangspunt vormen voor een verdere verdieping op school.

Klik hier voor meer informatie

Wil je meer informatie over een rondleiding of wil je een rondleiding reserveren?

Neem dan contact op met onze coördinator
Tel.: 020-5475031
E-mail: activiteiten@cobra-museum.nl

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief