Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

The release dates of the new episodes of AVROTROS's, Tussen Kunst en Kitsch (Between Art and Kitsch) 2021 have been… twitter.com/i/web/status/1…

RT @Digikunst: Het wachten waard: Frida Kahlo in @DrentsMuseum en @cobramuseum: digitalekunstkrant.nl/het-wachten-wa…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

De BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland.

De BankGiro Loterij: partner van cultureel Nederland

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij worden musea zoals het Cobra museum structureel ondersteund. Minimaal 40% van de inleg gaat naar cultuur.

De BankGiro Loterij ondersteunt het Cobra Museum bij de verwerving van een eigen collectie, waardoor de kunst van de Cobrabeweging en aanverwante bewegingen ook voor de toekomst een vast onderkomen garanderen. Zo is de collectie van het Cobra Museum aangevuld met het topstuk ‘Twee Vogels’ van Constant, mede dankzij de bijdrage van de loterij.

Met de bijdrage van de BankGiro Loterij heeft het Cobra Museum in 2013 een werk van Karel Appel aangekocht. Het betreft ‘untitled’ uit 1967, oftewel piepschuim mannetje. Het werk komt uit de vermaarde collectie van Piet en Ida Sanders, die het in 1967 cadeau hebben gekregen van Karel Appel zelf. Het piepschuim dat als drager voor de verf dient is van een boormachinedoos.

Karel Appel, Piepschuim mannetje, 1967

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

http://www.bankgiroloterij.nl/vipkaart/uw-eigen-bankgiro-loterij-vipkaart.htm

 

Spelers BankGiro Loterij zorgen voor €244.424,- voor het Cobra Museum

Op het Goed Geld Gala 2015 is €244.424,- toegezegd aan het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Dit geld is dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij bijeengebracht. In totaal 66 culturele organisaties ontvangen een bijdrage. Het gaat hierbij om zowel vaste jaarlijkse bijdragen als eenmalige schenkingen.
Tevens is bekendgemaakt dat culturele organisaties zelf ruim 3 miljoen euro hebben opgehaald met behulp van  ‘geoormerkt werven’. Hiermee spoort een museum zijn bezoekers aan om specifiek voor zijn museum met de BankGiro Loterij mee te spelen. Voor het Cobra Museum was dat in 2015 €244.424,-

Kijk voor het volledige overzicht van de BankGiro Loterij-toekenningen aan culturele instellingen op de website van de BankGiro Loterij.

Speciale preview bij Miró voor BankGiro Loterij-spelers

Exclusieve ontvangst voor deelnemers van de BankGiro Loterij bij de tentoonstelling Miró & CoBrA op 7 oktober met een persoonlijke rondleiding door Mr. Juan Punyet Miró, kleinzoon van Joan Miró.

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief