De BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland.

Foto: Roy Beusker
 

De BankGiro Loterij: partner van cultureel Nederland

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Heel veel Nederlanders spelen mee, meer dan een half miljoen.. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2016 bijna 67 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland.

Kijk voor het volledige overzicht van de BankGiro Loterij-toekenningen aan culturele instellingen op de website van de BankGiro Loterij.

De BankGiro Loterij is al jaren een partner van het Cobra Museum en heeft onlangs besloten de meerjarige samenwerking met het Cobra Museum te continueren voor wederom vijf jaar.

Het Cobra Museum is gratis met een BankGiro Loterij VIP-Kaart!

Als deelnemer van de BankGiro Loterij wint en beleeft u meer! Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u gratis toegang tot tientallen musea, korting op bijzondere avondjes uit én u maakt kans om exclusieve evenementen te bezoeken. Ook het Cobra Museum kunt u met de BankGiro Loterij VIP-KAART gratis bezoeken. Vraag de kaart aan en beleef al dat moois nu zelf!

http://www.bankgiroloterij.nl/vipkaart/uw-eigen-bankgiro-loterij-vipkaart.htm

 

Spelers BankGiro Loterij zorgen voor €244.424,- voor het Cobra Museum

Op het Goed Geld Gala 2015 is €244.424,- toegezegd aan het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Dit geld is dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij bijeengebracht. In totaal 66 culturele organisaties ontvangen een bijdrage. Het gaat hierbij om zowel vaste jaarlijkse bijdragen als eenmalige schenkingen.
Tevens is bekendgemaakt dat culturele organisaties zelf ruim 3 miljoen euro hebben opgehaald met behulp van  ‘geoormerkt werven’. Hiermee spoort een museum zijn bezoekers aan om specifiek voor zijn museum met de BankGiro Loterij mee te spelen. Voor het Cobra Museum was dat in 2015 €244.424,-

Kijk voor het volledige overzicht van de BankGiro Loterij-toekenningen aan culturele instellingen op de website van de BankGiro Loterij.

Boeiende middag in Cobra Museum voor BGL deelnemers

Ruim 30 geoormerkte deelnemers beleefden zondag 8 februari een geheel verzorgde middag in het Cobra Museum in Amstelveen. Na de ontvangst met koffie en thee nam de directie van het museum de deelnemers mee in haar toekomstplannen. De conservator vertelde over de bijzondere collectie CoBrA-kunstwerken die het museum mede dankzij de steun van de BankGiro Loterij-deelnemers kon aankopen. Een mooi voorbeeld hiervan is het piepschuimen mannetje van Karel Appel. Het werk komt uit de vermaarde collectie van Piet en Ida Sanders, die het in 1967 cadeau kregen van Karel Appel zelf. Het piepschuim dat als drager voor de verf dient is van een boormachinedoos.

Speciale preview bij Miró voor BankGiro Loterij-spelers

Exclusieve ontvangst voor deelnemers van de BankGiro Loterij bij de tentoonstelling Miró & CoBrA op 7 oktober met een persoonlijke rondleiding door Mr. Juan Punyet Miró, kleinzoon van Joan Miró.

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief