Op dit moment zijn we gesloten

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

Luidruchtig Mexicaans dodenfeest telegraaf.nl/t/1601706557/ via @telegraaf

Vanaf vrijdag 11 oktober te zien: Frida Kahlo in de tentoonstelling Intens Mexico. Voor het eerst in 25 jaar een Ka… twitter.com/i/web/status/1…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

19 Oct 2019

Familieworkshop Mexicaanse maskers maken

Kom deze herfstvakantie kunst maken met Mexicaanse kunstenaars!

Workshop voor jong en oud vanaf 6 jaar

 

Tijdens deze workshop ga je samen met de Mexicaanse kunstenaar Santiago Pani aan de slag. Eerst breng je een kort bezoek aan de tentoonstelling “Intens Mexico” en daarna vertelt Santiago over de rol van maskers in de Mexicaanse cultuur en helpt hij bij het maken van typisch Mexicaanse maskers. Maak bijvoorbeeld je eigen spirit animal met behulp van stiften, kleurpotloden, verf, glitters en lintjes.

 

 

 

 

Themaworkshop Intens México:  Mexicaanse maskers maken met Santiago Pani

Wat hebben het Cobra Museum en de Mexicaanse cultuur met elkaar in gemeen? Veel fantasie en lekker veel kleur! Het creëren van maskers is heel populair in Mexico en dat doen ze dus al duizenden jaren. Zo gebruiken ze deze maskers in traditionele ceremonies en dansen en is het nu wereldwijd een herkenbaar gedeelte van de tradities in Mexico.

In deze workshop gaan we samen een Mexicaans masker maken. Uit een basisvorm gecreëerd door de Mexicaanse kunstenaar Santiago Pani ga je samen met hem je eigen masker knippen, kleuren en versieren tot je eigen echte design. Je kunt kiezen uit een van de traditionele en bekende maskers vaak gezien in de Mexicaanse cultuur. Zo heb je de stoere “Lucha Libre”, dat zijn de Mexicaanse gemaskerde worstelaars. Of je kunt ook kiezen voor de kleurrijke “Catrina’s”, dat zijn de traditionele kleurrijke schedels vaak gezien tijdens de Día De Muertos vieringen. Daarnaast bestaan er “Nahuales”, bovennatuurlijke wezens met speciale krachten. Er zullen meerdere verschillende designs zijn om zelf uit te kiezen waaronder ook Santiago zijn herkenbare portretten. Kies zelf tijdens de workshop voor jouw favoriete design en maak hem daarna zo uniek mogelijk af! Ondertussen vertellen wij jou meer over waar deze tradities vandaan komen en wat ze betekenen.

 

 

Deze workshop is zowel voor kinderen als voor ouders, opa’s en oma’s en is te volgen in het Nederlands, Engels en Spaans!

 

Datum: zaterdag 19 oktober

 

Tijdstip: 14:00-16:00 uur

 

Kosten € 12,50 per deelname

Koop je ticket hier

De kunstenaar Santiago Pani aan het werk in zijn atelier.

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief