Tussen Kunst & Kitsch van AVROTROS at the Cobra Museum of Modern Art! #cobramuseum #museumofmodernart #museum… twitter.com/i/web/status/1…

RT @PaolavandeVelde: Claude Cahun in @cobramuseum Op zoek naar de derde sekse telegraaf.nl/t/1330774065/ via @telegraaf

Wedstrijd voor jongeren: jouw museum van de toekomst

In een museum is er vaak van alles te doen naast het bekijken van kunst.

Je kunt er workshops volgen, er zijn lezingen en er is vaak een atelier aanwezig waar je zelf kunst kan maken. Het Cobra Museum is benieuwd naar hoe jij denkt dat het museum van de toekomst eruit moet zien.

We dagen jou uit om jouw idee over het museum van de toekomst met ons te delen!

De beste drie inzendingen worden op 8 november, op de 25e verjaardag van het museum, gepresenteerd. De prijswinnende eerste plaats ontvangt als beloning €150,-!

Wat je indient

Je maakt een video (individueel, als duo of als groepje met maximaal 4 personen). In de video vertel je hoe het museum van de toekomst eruit ziet. Denk daarbij na wat er belangrijk is voor jouw museum. Beantwoord de volgende vragen:

• Wat is er te zien in het museum?
  • Welke bezoekers komen er naar jouw museum? Voor wie is het museum van de toekomst?
  • Hoe ziet het gebouw eruit?
  • Wat is er allemaal te doen en te beleven in jouw museum?
  • Ontwerp een nieuw logo voor het museum

Tip

Laat zien hoe het museum van de toekomst eruit ziet. Maak bijvoorbeeld een maquette (schaalmodel van het museum) of presenteer schetsen van jouw museum of een kunstwerk. Neem dit mee in de videopresentatie.

De video is minimaal 5, maximaal 10 minuten lang.

Stuur de video via WeTransfer in vóór 18 oktober naar activiteiten@cobra-museum.nl o.v.v. “Museum van de Toekomst”. Vergeet je naam, adres, telefoonnummer, email, geboortedatum, woonplaats en school niet te vermelden.

Hoe gaan we selecteren?

De ingezonden video’s beoordelen we op creativiteit, originaliteit en de leukste nieuwe plannen voor het museum van de toekomst!

Geselecteerde makers krijgen uiterlijk 23 oktober een uitnodiging voor de feestelijke presentatie in het museum op 8 november. Op die dag mag je vertellen over je plan en wordt jouw video tentoongesteld.

Foto: Peter Tijhuis