Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

Tomorrow, Wednesday 27 January 2021, at 20:35 on NPO1 we will host the show "TUSSEN KUNST EN KITSCH". We will dive… twitter.com/i/web/status/1…

RT @azizbekkaoui: Trots dat ik kan mededelen dat ik de kostuums ga ontwerpen voor theaterproductie #Antigone #Regie is in handen van @A_Da…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

Verwacht 15 Oct 2021 - 30 Jan 2022

Verwacht: Clandestien – de fotocollectie van Pedro Slim

De tentoonstelling brengt circa 100 zwart-witfoto’s samen van ongeveer 60 kunstenaars. Het gaat om originele afdrukken, hedendaagse prenten (o.a. zilver op gelatine, fotogravure), collages en fotomontages. Alle werken hebben het thema van het menselijk lichaam gemeen en behoren tot de verzameling van fotograaf en verzamelaar Pedro Slim (Beiroet, Libanon, 1950).

  • Voor het eerst in Nederland te zien
  • Samengesteld door gastconservator Sylvia Navarrete Bouzard (voormalig directeur van Museo de Arte Moderno Mexico City)

 

De foto’s tonen liefde voor het (naakte) menselijk lichaam in al haar verschijningen: vrouw en man, heteroseksueel en homoseksueel, perfect en onvolmaakt, elegant, erotisch of kwetsbaar.

De fotocollectie van Pedro Slim neemt een unieke plek in binnen de fotografie. In 1985 begon Slim met het verzamelen van foto’s waarin het menselijk lichaam een centrale rol speelt. Met zijn collectie wijst Slim op de kracht van beelden en probeert hij de blauwdruk die voorschrijft wat vrouwelijk, mannelijk, androgyn of trans is, te transformeren en open te breken. De collectie van Pedro Slim bestaat uit meer dan 300 vintage prints en is zelden tentoongesteld.

In de tentoonstelling zijn werken te zien van onder andere: Hoyningen-Huene, Horst P. Horst, George Platt Lynes, George Dureau, Robert Mapplethorpe, Diane Arbus, Graciela Iturbide, Antonio Garduño, Pierre Molinier, Allen Frame, Larry Clark, Peter Hujar, Amos Badertscher en Arlene Gottfried.

Diane Arbus, Girl sitting on her bed with her shirt off (1968)

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief