Tussen Kunst & Kitsch van AVROTROS at the Cobra Museum of Modern Art! #cobramuseum #museumofmodernart #museum… twitter.com/i/web/status/1…

RT @PaolavandeVelde: Claude Cahun in @cobramuseum Op zoek naar de derde sekse telegraaf.nl/t/1330774065/ via @telegraaf

Topstukken on Tour met de Museum Plus Bus

Door de coronacrisis kunnen veel kwetsbare ouderen niet meer naar het museum. Daarom start de Museum Plus Bus op 6
oktober met ‘Topstukken on Tour’; veertien replica’s van topstukken uit Nederlandse musea reizen langs diverse
verzorgingstehuizen. Een van de topstukken die ook mee op reis gaat komt uit de collectie van het Cobra Museum: Femmes, enfants, animaux van Karel Appel.

Tentoonstelling op locatie
Vijftig woonzorgcentra kunnen in de periode oktober 2020-maart 2021 voor twee weken een tentoonstelling lenen. Tijdens de tentoonstellingsperiode komt ook een museumdocent naar de locatie toe, die (met inachtneming van de maatregelen van het RIVM) een inspirerende lezing bij de tentoonstelling geeft. Daarnaast ontvangt iedere instelling een pakket, bestaande uit magazines die horen bij Topstukken on Tour en een poster om de komst van de tentoonstelling en de museumdocent aan te kondigen. Topstukken on Tour kan dankzij de steun van de BankGiro Loterij kosteloos worden aangeboden.

Planning
De eerste tentoonstellingen is op 5 oktober 2020 uitgeleend. Als de topstukken twee weken op een locatie hebben gestaan, worden ze weer op gehaald en schoongemaakt voordat ze aan een nieuwe groep worden uitgeleend. Op die manier wil de Museum Plus Bus tot en met maart 2021 ongeveer vijftig groepen blij maken met een culturele ontmoeting! Zorginstellingen die graag willen deelnemen aan dit initiatief kunnen contact opnemen met Museum Plus Bus via hun website.

Fotograaf: Milagro Elstak