Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

We are very grateful to the province of Noord-Holland and the municipality of Amstelveen for granting us € 192.945… twitter.com/i/web/status/1…

RT @Fomo_You: Press conference 3D @musea21 @vangoghmuseum A decade of acquisitions @cobramuseum Frida Khalo & Diego Rivera @themauritshuis…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

26 Oct 2020 - 17 Jan 2021

Openstelling speciaal voor kwetsbaren

Vanaf 26 oktober opent het Cobra Museum voor Moderne Kunst iedere maandag speciaal haar deuren voor kwetsbare groepen. Gedurende deze wekelijkse openstelling kunnen bezoekers op een veilige manier het museum bezoeken, elkaar ontmoeten en meer leren over de tentoongestelde kunstwerken via toelichtingen door onze gidsen. (Eventuele) begeleiders van kwetsbare bezoekers zijn natuurlijk ook van harte welkom op deze dag!

Open en gastvrij voor iedereen
Tijdens de corona-crisis van groot belang om extra aandacht te hebben voor de kwetsbare groepen in onze samenleving. Met de speciale openstelling wil het Cobra Museum hen in een veilige omgeving verwelkomen en hen de kans geven om elkaar te ontmoeten. Om veilig bezoek te waarborgen laat het museum tijdens de speciale openstelling minder bezoekers toe dan tijdens reguliere openingstijden. De speciale openstelling is mede mogelijk gemaakt door een genereuze bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds.

Praktische informatie:
Wanneer: iedere maandag van 14 tot 16 uur
Prijs: reguliere entreeprijs. Deelname is gratis met o.a. de Museumkaart en de Amstelveenkaart.
Aanmelden: reserveren is verplicht. Bestel een ticket via deze link.

Bezoekers met een ticket kunnen zich vanaf 13.45 uur melden in het museumcafé. De laatste inloop is om 15.30 uur.

Stem & help ons om het museum meer toegankelijk te maken!
Het Cobra Museum is genomineerd door het ANWB fonds! Met de bijdrage uit dit fonds, ter waarde van 10.000 euro, kunnen we de toegankelijkheid van ons gebouw verbeteren zodat we onze bezoekers met een fysieke beperking nog beter kunnen verwelkomen. Het publiek bepaalt de winnaar. Helpt u ons mee het museum meer toegankelijk te maken? Stem dan op ons project via de website van het ANWB fondsStemmen kan tot en met 24 november. Klik hier om te stemmen.

Bezoeker met rolstoel en begeleider in het museum, kijkend naar een kunstwerk

Topstukken on Tour met Museum Plus Bus
Door de coronacrisis kunnen veel kwetsbare ouderen niet meer naar het museum. Daarom start de Museum Plus Bus op 6
oktober met ‘Topstukken on Tour’; veertien replica’s van topstukken uit Nederlandse musea reizen langs diverse
verzorgingstehuizen. Een van de topstukken die ook mee op reis gaat komt uit de collectie van het Cobra Museum: Femmes, enfants, animaux van Karel Appel. Klik hier voor meer informatie.

Fotograaf: Milagro Elstak

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief