10 Dec 2011 - 04 Mar 2012

Nathaniel Mellors The Nest

Cobra Kunstprijs 2011, 4e editie voor Nathaniel Mellors

Nathaniel Mellors creëert absurdistische scripts, psychedelisch theater, film, video, performance, collages en beeldhouwkunst waarin de grens tussen betekenis en onbegrijpelijkheid getest wordt. Een terugkerend thema in zijn veelzijdige werk is de complexe relatie tussen taal en macht, die hij onderbrengt in vertellingen die een hang naar satire en het groteske verraden. Naast zijn beeldende werk speelt Mellors ook basgitaar in de groep Advanced Sportswear en is hij medeoprichter van Junior Aspirin Records.

De prijs is aan Mellors toegekend vanwege zijn volstrekt eigenzinnige beeldwereld en de krachtige impact die zijn werk maakt op de toeschouwer. Zijn inventieve kruisbestuivingen tussen beeldende kunst, muziek, theater en tekst passen uitstekend in de geest van het multidisciplinaire engagement van de CoBrA-kunstenaars.

In 2011 bestond de jury uit Dominic van den Boogerd (directeur De Ateliers in Amsterdam), Xander Karskens (conservator De Hallen in Haarlem), Saskia van Kampen (conservator Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam) en Katja Weitering (artistiek directeur Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen).

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief