Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

Get an insightful glimpse into what our new exhibition, 'Ben Cobra', is all about. From Karel Appel to Hedy d'Anco… twitter.com/i/web/status/1…

RT @avrotros_kunst: Nu te Zien! ⏰ LAATSTE KANS ⏰ 'This is surrealism' is alleen nog dit weekend te bezoeken in het @cobramuseum! Met o.a.…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

Voortgezet onderwijs: Luisteren naar kunst

Onderwijsaanbod voortgezet onderwijs bij ‘Polke vs Blaudzun. Muziek van onbekende herkomst’ en ‘Cobra en Muziek’

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs ontdekken tijdens de rondleiding welke relaties er tussen kunst en muziek kunnen bestaan. We gaan samen in gesprek over inspiratie. Leerlingen maken kennis met kunstwerken van Sigmar Polke en de soundtrack die Blaudzun, die zich liet inspireren door het werk van Polke, hierbij maakte.

Blaudzun legt bijvoorbeeld uit dat hij een grillige vorm van een kunstwerk heeft opgevat als een soort vonkjes, als elektronische storingen. En een structuur die eruit ziet als bergtoppen, vanuit een vliegtuig gezien, vertaald hij in strijkers. Leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over geluiden die zij bij bepaalde kunstwerken vinden passen.

Leerlingen maken daarna zelf een tekening, geïnspireerd op muziek!

 

Een bezoek aan deze tentoonstelling is voor klas 1 t/m 3 uit het voortgezet onderwijs een mooie gelegenheid om kennis te maken met Cobra kunst en werk van Sigmar Polke. Er zal daarbij aandacht worden besteedt aan verschillende gebruikte materialen en technieken.

De rondleiding zal per groep aangepast worden aan het niveau van de klas.

 

 

Kosten: €110 per 15 leerlingen (entree en rondleiding van een uur inbegrepen)

Doelgroep: voortgezet onderwijs klas 1 t/m 3 alle niveaus

Duur programma: 60 minuten

Wann kommt denn Endlich einer? - Sigmar Polke

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief