Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

❤️"Een soort eregalerij voor surrealisme"❤️ #thisissurrealism! #surrealism #dali #magritte twitter.com/parool/status/…

Kom op adem in het museum. We zijn 7 dagen per week open. twitter.com/museumtijdschr…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

03 Sep 2018 - 17 Feb 2019

Lespakket bij de tentoonstelling Een Ontembare Kracht

Bij de tentoonstelling Een Ontembare Kracht is een bijzonder educatief project ontwikkeld samen met de Universiteit Leiden. Het lespakket Toekomstbeelden van kinderen is een educatief project voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Het lestraject start in het najaar 2018 en loopt tot februari 2019 (tentoonstelling loopt van 6 oktober 2018 tot 17 februari 2019). Scholen kunnen zelf bepalen wanneer ze instromen. Toekomstbeelden van kinderen bestaat uit onder meer een uitvoerig lespakket en een bezoek met workshop in de tentoonstelling Een Ontembare Kracht in het Cobra Museum Amstelveen. Het project wordt wetenschappelijk onderbouwd door de Universiteit Leiden. Basisscholen kunnen zich vanaf nu hiervoor aanmelden.

 

Tentoonstelling

In de tentoonstelling Een Ontembare Kracht wil het Cobra Museum de vraag stellen wat we vandaag de dag kunnen leren van het kind. Een ander doel is om jonge bezoekers (4-12 jaar) op een nieuwe en experimentele manier in aanraking te laten komen met kunst. Een aanzienlijk deel van de tentoonstelling bestaat daarom uit interactieve projecten van kunstenaars die samenwerken met kinderen en waarin het creatieve potentieel van kinderen wordt aangesproken. Kinderen spelen zelf een sturende rol in de tentoonstelling! Hiervoor werkt het museum samen met basisscholen, maar nu kan jouw basisschool of klas ook mee doen met het lespakket en de workshops!

 

Karel Appel, Spelende kinderen. © Karel Appel Foundation c/o Pictoright Amsterdam 2018

Kunstenaars en workshops

Er werken diverse hedendaagse kunstenaars mee aan het project en zijn ook regelmatig aanwezig in het museum. Het Cobra museum gaat in samenwerking met hedendaagse kunstenaars workshops aanbieden die plaatsvinden midden in het museum tussen de kunst! Bovendien worden bij het museumbezoek van de aan het lespakket deelnemende klassen de gemaakte werkstukken van leerlingen ook nog eens tentoongesteld! Beeldend werk zal te zien zijn in het Cobra Museum, en wanneer kinderen geschreven werk maken zal dit tentoongesteld worden in de Bibliotheek Amstelland. Meld jouw klas of school snel aan om een plaats te veroveren!

 

Brian Belott in zijn eigen atelier

Meedoen met jouw klas of school?

Voor scholen is dit een ideaal project om invulling te geven aan het profiel kunstzinnige oriëntatie. Bovendien linkt het thema van het lespakket aan het domein burgerschapsvorming. Door het contactformulier in te vullen vraag je het lespakket aan en/of kan je jouw klas aanmelden voor een workshop in het museum.

Gratis lespakket afnemen?

Vul het contactformulier in en geef aan dat je het gratis lespakket wil ontvangen. Wil je de uitvoering van het lespakket combineren met een museumbezoek met workshop? Vink dan zowel ‘lespakket’ als ‘workshop’ aan.

Deelnemen aan de unieke workshops met jouw klas of school?

Het museum vraagt €5,- per kind voor deelname aan de workshops. Hierbij is entree tot het museum inbegrepen. Wanneer jouw klas ook meedoet met het lespakket, zullen de gemaakte werken van de leerlingen te zien zijn in het museum tijdens het bezoek voor de workshops! Aanmelden voor deelname aan de workshops kan via het contactformulier.

 

Contactformulier

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief