Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

Tomorrow, Wednesday 27 January 2021, at 20:35 on NPO1 we will host the show "TUSSEN KUNST EN KITSCH". We will dive… twitter.com/i/web/status/1…

RT @azizbekkaoui: Trots dat ik kan mededelen dat ik de kostuums ga ontwerpen voor theaterproductie #Antigone #Regie is in handen van @A_Da…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

Lancering nieuw Cobra Magazine

Op 20 november is er weer een nieuw Cobra Magazine! Vanaf deze datum kunt u het magazine gratis meenemen na uw bezoek aan het museum. In het magazine blikken we terug op de geschiedenis van het museum, ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum op 8 november. Ook kijken we vooruit naar ons programma van 2021, met een tentoonstelling over de bijzondere fotocollectie van fotograaf Pedro Slim, maar uiteraard ook de grootse tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera!

Natuurlijk besteedt het magazine ook ruim aandacht aan ons huidige programma. Naast een artikel over ‘The Making of Ben Cobra’, is er een essay over Cahun van filosoof en schrijver Simon(e) van Saarloos met een kritische reflectie op, onder andere, het idee dat Cahun haar tijd ver vooruit was. Zo stelt Van Saarloos:

“Maar dat ideaal van vernieuwing, wist ook een boel uit: queer en transgender personen zijn er namelijk altijd al, en overal. Op veel plekken in de wereld bestonden en bestaan mensen voorbij het binaire man en vrouw, zoals ‘third gender’ of ‘two-spirit’ – en dit zijn slechts enkele termen die in het Engels bekend zijn.”

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief