Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

RT @PaolavandeVelde: Claude Cahun in @cobramuseum Op zoek naar de derde sekse telegraaf.nl/t/1330774065/ via @telegraaf

RT @Museumverenigin: Vanaf 26 oktober opent het @cobramuseum iedere maandagmiddag haar deuren speciaal voor kwetsbare groepen. Gedurende de…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

08 Mar 2019

International Woman’s Day at the Cobra Museum

Wereldwijd wordt op International Women’s Day (IWD) aandacht besteed aan de bijzondere prestaties van vrouwen in maatschappelijk, politiek en economisch opzicht. IWD is ook een oproep aan iedereen om zich actief in te blijven zetten voor gendergelijkheid. Dit jaar is het internationale thema #BalanceForBetter. Het IWD Comittee Amstelveen organiseert in het Cobra Museum een symposium en voor op het plein een markt.

Wereldwijd wordt op International Women’s Day (IWD) aandacht besteed aan de bijzondere prestaties van vrouwen in maatschappelijk, politiek en economisch opzicht. IWD is ook een oproep aan iedereen om zich actief in te blijven zetten voor gendergelijkheid. Dit jaar is het internationale thema #BalanceForBetter. In Amstelveen, vullen wij dit aan met het thema: SHEroes LIVE! Wij gaan in gesprek met SHEroes: mannen en vrouwen die zich inzetten voor gendergelijkheid.

Tickets kun je hier bestellen

 

Programma Vrijdag, 8 maart Cobra Museum

 

Tentoonstelling 

UNSUNG van Anette Brolenius,

Rondleidingen: 12:00 en 12:30

De tentoonstelling is te zien vanaf 2 maart

 

Symposium: SHEroes LIVE!; 13:00–17:00; Cobra Museum

Keynotespreekster op het symosium is SHEro Peninah Musyimi, oprichter van ‘Safe Spaces Nairobi’, Kenia. Ze kan als geen ander vertellen over haar empowerment programma om jonge vrouwen uit de sloppenwijken van Nairobi kans tot onderwijs te bieden.

Overige sprekers:

  • Floor Gordon, wethouder Amstelveen
  • Anita Huijmans, HR Directeur EY
  • Mimoent Haddouti, EVP Reporting and Security, Rabobank NL
  • Arnold Struik, Managing Partner Artefact Benelux
  • Joris Schoonis, Vice President Sales Force Europe

Onder leiding van dagvoorzitter Emmelie Zipson gaan de gasten aan tafel om met elkaar en het publiek in discussie te gaan over SHEro-topics.

Het volledige programma dat over de duur van twee dagen wordt georganiseerd op diverse locaties in Amstelveen vind u hier

Mis het niet, beperkt plek! Reserveer nu!

(Tickets zijn gratis maar deelnemers moeten registreren)

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief