Op dit moment zijn we gesloten

Luidruchtig Mexicaans dodenfeest telegraaf.nl/t/1601706557/ via @telegraaf

Vanaf vrijdag 11 oktober te zien: Frida Kahlo in de tentoonstelling Intens Mexico. Voor het eerst in 25 jaar een Ka… twitter.com/i/web/status/1…

Verwacht 22 May 2021 - 19 Sep 2021

Verwacht: Frida Kahlo & Diego Rivera

Frida Kahlo, Diego Rivera en de Moderne Meesters van Mexico

• Topstukken uit de Jacques and Natasha Gelman Collection of Mexican Art te zien in het Cobra Museum voor Moderne Kunst
  • Alle schilderijen en tekeningen van Frida Kahlo en Diego Rivera uit de collectie
  • Alle modernisten van Mexico waaronder Diego Rivera

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen brengt in 2021 de beroemde Gelman collectie voor het eerst naar Nederland. De Jacques and Natasha Gelman Collection of Mexican Art is samen met de Dolores Olmedo collectie de belangrijkste verzameling van het werk van de wereldberoemde kunstenaar Frida Kahlo. In 2021 zijn beide collecties, en daarmee een groot deel van het oeuvre van Frida Kahlo, te zien in Nederland. Een unieke kans voor het Nederlands museumpubliek.

Stefan van Raay, directeur van het Cobra Museum:

“Het worden glorieuze Frida Kahlo tijden in Nederland! Met de Olmedo Collectie in Assen in 2020 en de Gelman Collectie in Amstelveen in 2021 wordt het Nederlands museumpubliek een unieke kans geboden om een groot deel van het gehele oeuvre van Kahlo te bewonderen”.

Diego on my mind (Self-portrait as Tehuana), 1943 Oil on masonite te zien in het Cobra Museum in 2021 © The Jacques and Natasha Gelman Collection of Mexican Art and the Vergel Foundation. © 2019 Banco de Mexico Diego Rivera Frida Kahlo Museums Trust, Mexico DF

2021: Frida Kahlo en de Moderne Meesters van Mexico

• 21 mei tot 19 september 2021 Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen

Verzamelaars Jacques en Natasha Gelman brachten een aanzienlijk deel van hun leven door in Mexico, waar ze in contact kwamen met de belangrijke Mexicaanse kunstenaars van hun tijd waaronder Frida Kahlo en Diego Rivera. Het paar verzamelde een uitgebreide collectie die de 20e-eeuwse Mexicaanse moderne kunst omvat met onder meer uitmuntende zelfportretten van Frida Kahlo. Door de groeiende populariteit van Kahlo en het zeer kleine oeuvre van Kahlo werd de Gelman collectie een wereldwijd zeer gewaardeerde en veel gevraagde collectie. Toch zijn er maar een beperkt aantal exposities buiten Mexico voor het publiek georganiseerd, onder meer de vermaarde “Frida Kahlo Retrospective” in Berlijn en Wenen in 2010. Deze collectie met veel schilderijen en tekeningen van haar hand en vele topstukken van andere Mexicaanse modernisten zal voor het eerst in Nederland te zien zijn.

Nickolas Muray, Frida Kahlo op een bank, 1938 uit de Nickolas Muray Photo Archives / The jacques and Natasha Gelman Collection of 20th Century Mexican Art

Dit jaar: Intens Mexico

• te zien vanaf 26 oktober 2019

Dit jaar, vanaf 26 oktober 2019 is Kahlo, samen met onder meer Diego Rivera,  David Alfaro Siqueiros, José Clemente Orozco al in het Cobra Museum te bewonderen in de tentoonstelling INTENS MEXICO. Politiek, identiteit, sex en dood!

Het betreft een uitwisseling met de collectie van het Museo de Arte Moderno (MAM) uit Mexico Stad die voor het eerst naar Nederland komt. Tegelijkertijd zal de tentoonstelling Cobra 70: Een meerkoppige slang, samengesteld van de collectie van het Cobra Museum voor Moderne Kunst te zien zijn in het MAM in Mexico Stad.