Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

Get an insightful glimpse into what our new exhibition, 'Ben Cobra', is all about. From Karel Appel to Hedy d'Anco… twitter.com/i/web/status/1…

RT @avrotros_kunst: Nu te Zien! ⏰ LAATSTE KANS ⏰ 'This is surrealism' is alleen nog dit weekend te bezoeken in het @cobramuseum! Met o.a.…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

23 Oct 2019 - 20 Nov 2019

Enrique Polanco

In het kader van de vriendschapsband tussen Amstelveen en Villa El Salvador tonen we een overzicht van de Peruaanse kunstenaar Enrique Polanco.

 

Enrique Polanco

Enrique Polanco is een stedelijke, expressionistische schilder die kleur en sociale onderwerpen als belangrijke thema’s in zijn werk plaatst. Zijn expressie is antropologisch van aard met bijvoorbeeld migratieprocessen als een terugkerend motief. De politieke loop van de geschiedenis is daarbij een belangrijke onderdeel. Deze thema’s en motieven zijn gelardeerd met ironie en speelse charme, waardoor de hedendaagse kijker niet wordt afgeschrikt.

Kijkend naar zijn werk, zien we een sociale realiteit die niet alleen spreekt over Peru, zijn land en eigen omgeving, maar over het gehele Latijns-Amerikaanse continent en zelfs daarbuiten, naar een globale hedendaagse realiteit.

De Peruaanse dichter Antonio Cisneros heeft over Polanco het volgende gezegd: ‘Enrique Polanco heeft de stad als onderdeel van zijn werk gemaakt: “zijn” Lima moet, meer dan in werkelijkheid, gevonden worden in een hoek van zijn ziel’ .

Het overzicht van Polanco is te zien in de voordrachtzaal tot en met 20 november.

 

 

This exhibition has been made possible by the Council of Amstelveen and The Embassy of Peru in the Netherlands.

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief