Op dit moment zijn we gesloten

Vanavond kan je je kennis over de Cobrakunst bijspijkeren! Om 18:40, #npo2 bij #hetklokhuis. Doen!

Vrijdag a.s. 18:40 Klokhuis aflevering over de jubilerende Cobra kunstbeweging. Met Socha Duysker.… twitter.com/i/web/status/1…

11 Jul 2019 - 01 Dec 2019

Educatie: Meisje/Jongen, wat maakt het uit?

Educatief programma bij de tentoonstelling Nieuwe Nuances

Een bezoek aan de tentoonstelling Nieuwe Nuances is voor klassen uit het voortgezet onderwijs een mooie gelegenheid om kennis te maken met Cobra kunst. Maar wellicht nog belangrijker: De tentoonstelling biedt ruimte om na te denken over genderissues. Bestaat er typische jongens- of meisjeskunst? Hoe kan je zien of iemand een jongen of een meisje is? En maakt dit wat uit?

Boek de rondleiding Meisje/Jongen, wat maakt het uit? en vind de antwoorden.

Hoewel de Cobra-beweging bekend staat als een groep mannelijke kunstenaars, waren er wel degelijk vrouwen die hun bijdrage leverden. De tentoonstelling Nieuwe Nuances stelt deze vrouwelijke kunstenaars centraal. Daarbij komt ook aan de orde hoe hun vrouw-zijn de ontvangst van hun werk en positie in de kunstwereld beïnvloed heeft.

Een bezoek aan de tentoonstelling is voor klassen uit het voortgezet onderwijs een mooie gelegenheid om kennis te maken met Cobra kunst. Daarnaast biedt de tentoonstelling ruimte om na te denken over genderissues. Bestaat er typische jongens- of meisjeskunst? Hoe kan je zien of iemand een jongen of een meisje is? En maakt dit wat uit?

De kunstenaars van Cobra waren mannen en vrouwen. Toch zijn we de vrouwen een beetje vergeten. V.l.n.r. staand : Karel Appel en Tonie Sluyter. Zittend Corneille, Nellie Riemens, Constant, Else Alfelt, Shinkichi Tajiri en Jacques Doucet

Tijdens het bezoek aan Nieuwe Nuances zullen leerlingen aan de hand van kunstwerken uit de tentoonstelling een gesprek voeren met een filosofische benadering. Het zal gaan over verschillen/overeenkomsten tussen jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Geïnspireerd door de kunstwerken die zij gezien hebben maken ze een tekening: een meisjesfiguur, een jongensfiguur, of wat maakt het uit!

De rondleiding zal per groep aangepast worden aan het niveau van de klas.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Doelgroep: voortgezet onderwijs

Tijd: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur

Duur: 60 minuten

Groepsomvang: maximaal 30 kinderen

Begeleiding vanuit school:  minimaal 2, maximaal 6.

Kosten:  €200,- (rondleiding inclusief entree). Begeleiders vanuit school zijn gratis.

Madeleine Szemere Kemeny, Femme et Oiseau (Vrouw en vogel) 1946. Collectie Karel van Stuijvenberg

RESERVEREN

Je kunt voor reserveringen het online reserveringsformulier gebruiken. Of je kunt contact opnemen met de coördinator rondleidingen en educatieve activiteiten.

Van dinsdag t/m vrijdag te bereiken tussen 11:00 – 17:00 uur.

Telefoonnummer: 020 5475031

Email: activiteiten@cobra-museum.nl