Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

RT @GaykrantNL: Met “Onder de huid: het leven en werk van Claude Cahun” laat @cobramuseum ons kennismaken met het bijzondere levensverhaal…

RT @GaySayHello: GaySayHello RT: Met “Onder de huid: het leven en werk van Claude Cahun” laat @cobramuseum ons kennismaken met het bijzonde…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

04 Nov 2020 - 02 May 2021

Digitale rondleiding door tentoonstelling Onder de huid – Claude Cahun

Breng het Cobra Museum in huis met onze digitale rondleiding! Ontdek samen met conservator Julia Steenhuisen de bijzondere kunstenaar Claude Cahun in haar rondleiding door de tentoonstelling Onder de huid – Claude Cahun!

Afbeelding: zaaloverzicht Onder de huid – Claude Cahun, foto: Peter Tijhuis

Digitale rondleiding Onder de huid – Claude Cahun door conservator Julia Steenhuisen

Dit najaar is voor het eerst in Nederland een overzicht van het werk van de Franse kunstenaar, activist en schrijver Claude Cahun (1894 – 1954) te zien in het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Ruim 70 foto’s en fotomontages worden getoond in Amstelveen met daarnaast ook publicaties en archiefmateriaal. De tentoonstelling laat zien hoe veelzijdig, vooruitstrevend en activistisch het werk van Cahun is. Haar opmerkelijke oeuvre bleef voor een breed publiek lange tijd onbekend, maar voor bekende fotografen als Cindy Sherman en Nan Goldin is zij een inspiratiebron. Ook David Bowie was een fan en maakte over haar een multimediale installatie. Niet alleen Cahuns werk, ook haar progressieve levenshouding op het gebied van gender en politiek is voor velen een voorbeeld.

De digitale rondleiding is rechts van deze tekst te bekijken, of via ons Vimeo-kanaal. Voor meer informatie over de tentoonstelling Onder de huid – Claude Cahunklik hier.

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief