Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

We are very grateful to the province of Noord-Holland and the municipality of Amstelveen for granting us € 192.945… twitter.com/i/web/status/1…

RT @Fomo_You: Press conference 3D @musea21 @vangoghmuseum A decade of acquisitions @cobramuseum Frida Khalo & Diego Rivera @themauritshuis…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

04 Nov 2020 - 02 May 2021

Creatieve opdrachten voor thuis

Haal het Cobra Museum in huis! Ga thuis zelf of met de hele familie creatief aan de slag met onze doe-het-zelf-thuis-workshops en tekenopdrachten. Er worden steeds nieuwe opdrachten toegevoegd, dus hou deze pagina in de gaten!

Workshop ‘Do it Baj Yourself!’
Kunstenaar Enrico Baj maakte veel collages, waarbij hij behangpapier en stoffen met mooie patronen gebruikte als beeldvullende achtergrond. In de workshop ‘Do it Baj Yourself’ leer je hoe je zelf een speelse collage van een personage (een mens, dier of fantasiewezen) kunt maken.

Klik hier om de opdracht te downloaden.

Voorbeeld van een schilderij door Kevin van der Brug geïnspireerd op Enrico Baj, collage (textiel, papier, knopen, wol) met acrylverf op canvas, 40 x 30 cm.

Doe-het-zelf-thuis-workshop: maak je eigen miniatuur decorstuk
Laat je inspireren door de Decorstukken Noach (1994) van Karel Appel en maak zelf een ‘miniatuur decorstuk’ (of mini-sculptuur van piepschuim, gipsverband en verf. Dit kan bijvoorbeeld een spannend dier zijn, maar ook een fantasiefiguur of zelfs een vliegtuig!

Klik hier om de opdracht te downloaden.

Voorbeeld van een ‘miniatuur decorstuk’ (hagedis of draakje) door Kevin van der Brug geïnspireerd op Karel Appel, 32 x 16 x 14 cm (l x b x h).

Doe-het-zelf-thuis-workshop: maak je eigen ‘Spijkermannetje’ á la Karel Appel

Heb je weleens het grappige houten figuur van Karel Appel gezien in het Cobra Museum? Hij wordt ook wel het ‘Spijkermannetje’ genoemd. Hij is gemaakt van dennehout en heeft ook echte spijkers! Hij is best wel groot als je hem van dichtbij ziet en er zelf voor staat in het museum. Met deze doe-het-zelf-thuis-workshop laten we zien hoe je zelf zo’n sculptuur van hout zou kunnen maken. Jouw kunstwerk hoeft niet precies te lijken op het mannetje; je wordt uitgedaagd om je eigen figuur te bedenken. Een beest of fantasiewezen? Kijk maar wat je leuk vindt!

Klik hier om de opdracht te downloaden.

Voorbeeldjes gemaakt door Kevin van der Brug en Deborah Pitta geïnspireerd op Karel Appel, 2020.

Tekenopdrachten voor thuis

Laat je inspireren door Cobra-kunstenaar Constant! In het werk van Constant zie je vaak de vrolijk geschilderde mensen, dieren of fantasiewezens terugkomen. Voor een van de tekenopdrachten ga je zelf een dier of fantasiebeest tekenen of schilderen. Voor de andere opdracht ga je oefenen met de verschillende stijlen van Constant, door een tekening te maken die tegelijkertijd superstrak én grillig is.

Klik hier om de tekenopdracht over het fantasiebeest te downloaden.

Klik hier om de tekenopdracht over de verschillende stijlen van Constant te downloaden.

Klik hier om een paar kunstwerken van Constant te bekijken.

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief