We zijn nu open (nog 3 uur tot sluitingstijd)

ONLY A FEW PLACES LEFT. JONAS OHLSSON'S SUMMER SCHOOL (IT STARTS NEXT WEEK)⚒️🦛🍻🏒✏️🔈 @cobramuseum

#degek / #thefool = Thijs ligthart. Thanx Thijs, you are on pole position to become the fool of the month! Join us… twitter.com/i/web/status/1…

10 Feb 2019

Cobra Museum atelierroute tijdens GlurenBijDeBuren

GlurenBijDeBuren is een landelijk festival op 10 februari dat in meer dan 40 gemeentes plaats zal vinden. In Amstelveen doen vele culturele instellingen mee zoals de Schouwburg Amstelveen, P60 en het Cobra Museum. Het Cobra Museum neemt u mee in een rondleiding. Nu eens niet in het eigen museum maar in haar stad: Amstelveen. We bezoeken de ateliers van drie geselecteerde Amstelveense kunstenaars: Stephanie Rhode, Paul van Riel en Maze de Boer. Loop met ons mee vanaf 12:00 uur, start op de Amsterdamse weg 24, naast de Anna kerk (of vanaf 11:30 vanaf het Cobra Museum). We eindigen in het Cobra Museum rond 15:00 waar het Amstelveense Bora saxofoonkwartet in het café zal spelen.

Je hoeft je niet van te voren aan te melden. Bij te grote belangstelling zal de groep gesplitst worden

Voor het gehele programma kijk op: https://www.glurenbijdeburen.nl/amstelveen/programma#889

Played Rack (2010) van Maze de Boer, tijdelijk te zien op het Sandbergplein in Amstelveen

Stephanie Rhode: Installaties in de natuur en het openbaar

Het huis is een steeds terugkerend thema in Stephanie Rhode’s werk. De betekenis van dit symbool is ambivalent en laat ruimte over voor vele interpretaties. Haar focus ligt dan ook niet op de algemene definitie van het huis, maar meer op de achterliggende gedachte en het beleven van de realiteit. Rhode: “Als je in je dromen een huis terug vindt staat dit symbool voor het terug gaan naar de basis principes die je hebt geleerd als kind”. Een ander aspect in haar werk is de herhaling. Door het regelmatig herhalen van steeds dezelfde vorm wordt deze veel duidelijker en herkenbaarder. In een herhaling herkent men meestal pas de eenvoudigheid van een gebeurtenis. Rhode maakte in 2017 een grote tijdelijke installatie op het Stadshartplein in het kader van de viering van de stedenbanden van Amstelveen. Sinds afgelopen zomer is Stephanie Rhode ook diegene die regelmatig de zentuin van Shinkichi Tajiri in het hart van het Cobra Museum bijharkt in haar eigen patronen.

Paul van Riel, fotograaf

De van origine Amsterdamse fotograaf beweegt zich al jong in de wereld van jazzmuziek en werkt voor muziek- en dagbladen, platenmaatschappijen en musici. Aan het begin van zijn carrière reist hij zes maanden door de USA en Midden Amerika en werkt als assistent fotograaf in New York City. Van 1974 tot begin jaren 90 staat van Riel bekend als modefotografie. Hij fotografeert in eigen studio maar ook op locaties in binnen- en buitenland onder andere op meer dan 1.000 ‘catwalk’ shows in Parijs en Milaan voor alle  glossy magazines in Nederland. Sinds de jaren 90 concentreert van Riel  zich op reportages voor reis-, opinie- en lifestyle bladen op vijf continenten. Vooral het Verre Oosten heeft zijn aandacht, met nadruk op Japan.

Boeken: Dutch Traces in Japan, Kimono, De Maagdenhuisbezetting 69 .

Nederland, Amstelveen, 27-11-2013. Studio PvR in gebouw Ateliers 2005, Van Weerden Poelmanlaan 4h. Foto(c) Paul van Riel / HH

De illusie van Maze de Boer

Maze de Boer is een multi-disciplinaire kunstenaar die werkt met sculpturen, installaties, film/ video, fotografie en muziek.Hij gaat uit van een geënsceneerde kijk op de werkelijkheid en zoekt de grenzen tussen theater en beeldende kunst. In zijn werk toont de Boer een fascinatie voor illusie. De toeschouwer wordt zich bewust van ‘de grenzen’ van de werkelijkheid en lijkt altijd het onderwerp van zijn driedimensionale werk. In zijn werk reageert hij op de historische achtergrond en de sociale context van de tentoonstelling en/ of locatie. De installaties worden vaak aangeduid als site-specific hoewel site-responsive een nauwkeurigere omschrijving zou kunnen zijn.

Op dit moment is het werk Played Rack van de Boer te zien op het Sandbergplein