Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

RT @rtvamstelveen: #Musea zijn voorlopig nog dicht, maar aan creativiteit geen gebrek. Wat gebeurt er achter de schermen in tijden van een…

Today marks the first day of the annual Queer History Month! It is the first time that this takes place in the Net… twitter.com/i/web/status/1…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

Bezoek het Cobra Museum op de fiets!

Een museumbezoek begint wanneer je de deur uitstapt. Het Cobra Museum wil graag bijdragen aan een onvergetelijke ervaring, dus als je in (de buurt van) Amsterdam woont, moedigen we je aan om hierheen te fietsen en een avontuur te beleven waarbij de stad, de natuur en de cultuur een rol spelen.

Hoe ver?

Slechts 25 minuten van het Museumplein.

Voordelen?

1. Dompel je onder in een culturele ervaring

2. Milieuvriendelijk vervoer

3. Een fietstocht is 100% corona-proof

4. Geen reiskosten

5. Ontdek de schoonheid van Amsterdam en Amstelveen

Hoe?

Als je vanuit Amsterdam komt, kom je onderweg naar het museum een aantal culturele highlights, duurzame winkels of mooie groene gebieden tegen. We hebben drie verschillende routes gemaakt die je gemakkelijk kan scannen. Kies de route die jou het beste past. Ze zijn op maat gemaakt om onze bezoekers de beste ervaring te geven.

Het Cobra Museum in Amstelveen is een kunstmuseum voor moderne en hedendaagse kunst. Naast de collectie bestaande uit werken van de gerenommeerde Cobra-kunststroming (zie hier voor meer informatie), zijn er doorlopend tijdelijke tentoonstellingen. Deze zomer zijn de surrealisten uit de Boijmans collectie te zien en laten we acht vrouwelijke kunstenaars in en rond Cobra zien. Kunstenaars uit Denemarken, Hongarije en Nederland.

Stap op de fiets en ga op avontuur!

De Groene Route (35 min)

Dit is de kortste route, die begint op het Museumplein in Amsterdam. Het heeft vier haltes die cultuur met natuur verbinden.

Als je tulpenvelden, gigantische Picasso-beelden en prachtige groene gebieden wilt zien, dan is dit jouw route.

De Culturele Route (53 min)

Deze route voert langs een groen pad dat belangrijke architectonische hoogstandjes uit Amsterdam presenteert. Dit is een aanrader voor zowel Nederlandse als buitenlandse bezoekers die zich willen verdiepen in de Nederlandse moderne cultuur.

Duurzame winkelroute (57 min.):

We willen onze bezoekers inspireren om zo duurzaam mogelijk te zijn, daarom bieden we ook een route aan die je naar vier unieke winkels brengt die allemaal duurzaamheid centraal hebben staan!

We raden u aan om zo vroeg mogelijk te beginnen met deze route als u voor sluitingstijd van het museum wilt arriveren!

Kom je op een e-bike? Je kunt je fiets opladen bij het museum!

If you drive electric you can recharge your bicycle at the museum!

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief