Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

The release dates of the new episodes of AVROTROS's, Tussen Kunst en Kitsch (Between Art and Kitsch) 2021 have been… twitter.com/i/web/status/1…

RT @Digikunst: Het wachten waard: Frida Kahlo in @DrentsMuseum en @cobramuseum: digitalekunstkrant.nl/het-wachten-wa…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

Bekendmaking winnaars wedstrijd ‘Museum van de Toekomst’

Het Cobra Museum lanceerde onlangs de wedstrijd ‘Museum van de Toekomst‘, om jongeren te stimuleren na te denken over hoe het museum van de toekomst eruit zou moeten zien. De winnaars van deze wedstrijd zijn op zondag 6 november, ter gelegenheid van de 25e verjaardag van het museum, bekend gemaakt op Facebook: Danique, Tim en Fabienne mogen de eerste prijs van 150 euro in ontvangst nemen! Bekijk hun winnende inzending via onderstaande video en lees het commentaar van een van de juryleden. 

Jurylid Nina Montijn:

“De winnaar heeft echt goed nagedacht over een totaalbeleving in het museum, en ik kan me heel goed voorstellen dat dit een museum van de toekomst zou zijn dat veel jong publiek zou trekken. De jury (bestaande uit conservatoren en educatoren) waarderen de inzending van Tim, Danique, Fabienne van het Grafisch Lyceum uit Rotterdam juist omdat zij duidelijk geïnspireerd waren door de opdracht en door het tegendraadse denken van Cobra. Ze verweven ook hedendaagse kunst in hun Museum van de Toekomst en durfden zich dus ook weg te bewegen van de Cobra-beweging. Ook is het prijzenswaardig dat zij nagedacht hebben over allerlei verschillende aspecten van een museum, van plattegrond tot museumcafé.”

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief