Workshops

Museumworkshops die aansluiten op de thematentoonstellingen

 
 
 

In het Cobra Museum zijn er regelmatig workshops. Vooral tijdens schoolvakanties. Er zijn workshops passend bij de thematentoonstellingen en er zijn workshops passend bij de Cobra Collectie. Je kan je inschrijven voor bestaande workshops (zie de data hieronder) of je kan met elkaar een eigen workshop aanvragen op het moment dat het jou het beste uitkomt. De workshops worden gegeven door een ervaren workshopdocent.

Do it Baj Yourself!
Verzorgd in het Nederlands en Engels

De Italiaanse kunstenaar Enrico Baj maakte grappige portretten van allerlei ongebruikelijke materialen. Nu mag jij dat ook proberen want het Cobra Museum heeft een 3-D schilderworkshop ontwikkeld. In deze workshop ga je zelf aan de slag om een fantastisch personage op te bouwen uit allerlei verschillende materialen zoals schelpen, textiel, touw, knopen, behangpapier, kralen en nog veel meer. Met hier en daar een klodder verf beeld jij jouw broertje, vriendin, opa of huisdier uit en leer je hoe je met verschillende decoraties de belangrijkste karaktereigenschappen van jouw personage tot uiting kan brengen. Het is ook leuk om hierbij een beetje te overdrijven en bijvoorbeeld een karikatuur te maken met een grote neus of een grappig kapsel! (het is verboden de workshopdocent af te beelden!). Deelname kost €12 per persoon, excl. entree.

 

 

Familieworkshop (6+ en ouder)

May 7 (in English) 2:30 pm – 4:30 pm

 

Reserveer hier je Workshop

 

CoBrA workshops

Deelnemers maken kennis met Cobra kunstenaars zoals Karel Appel en Asger Jorn, en andere moderne kunstenaars zoals Jean Dubuffet. Laat je inspireren door de kunstwerken die in de vaste collectie van het Cobra Museum te zien zijn. De kunstenaars van de Cobrabeweging lieten zich leiden door het materiaal waarmee zij werkten, door de spontaniteit en de onvoorspelbaarheid ervan. Op deze manier gaan wij in deze workshop ook te werk. Welk verhaal of thema vertelt een bepaald kunstwerk jou? Het uiteindelijke resultaat zal hoe dan ook een persoonlijk kunstwerk zijn!

 

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

Experimenteel schilderen. Niet denken, maar doen!

Klei Masters. Verlies jezelf in de materie klei en sculptuur je een weg naar een object!

Deze workshops zijn alleen op aanvraag.

 

Praktische informatie

Kosten: €25,- per deelnemer, inclusief alle materialen, exclusief entree (gratis voor Museumkaart-houders)

Groep: minimaal 10,  maximaal 20 deelnemers

Duur van de workshop: 2 uur

Aanvragen via activiteiten@cobra-museum.nl of bel naar Nina 020 5475031

Wil je meer informatie over ons workshopaanbod of een workshop boeken?

Neem dan contact op met onze coördinator rondleidingen & activiteiten.
Tel.: 020-5475031
E-mail: activiteiten@cobra-museum.nl

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief