Voortgezet onderwijs

Kunst maken op een experimentele, fantasierijke en spontane manier.

Voortgezet onderwijs

CoBrA betekende een nieuw begin voor de moderne kunst in Nederland. De kunstenaars van de groep lieten zich inspireren door hun voorgangers, de grote meesters van de moderne kunst: Pablo Picasso, Joan MirĂł en Paul Klee. Maar zij lieten zich met name leiden door de creativiteit die zij bij kinderen zagen, in volkskunst en in niet-westerse kunst. Ze maakten hun kunst op een experimentele, fantasierijke en spontane manier.

Museumbezoek

Het Cobra Museum biedt alle klassen en niveaus van het voortgezet onderwijs rondleidingen aan. Onze ervaren museumdocenten nemen de leerlingen mee door het museum. Samen bekijken ze werk uit de CoBrA-collectie en/of van een tijdelijke tentoonstelling. Door met elkaar en met de museumdocent de dialoog aan te gaan, verdiepen de leerlingen zich in moderne kunst en ontdekken ze wat moderne, en dan vooral CoBrA, kunstenaars inspireerde. Zo kan een bezoek een mooi uitgangspunt vormen voor een verdere verdieping op school.

Lees meer…

Speciale programma’s

Naast de reguliere rondleidingen biedt het Cobra Museum ook verrassende, op maat gemaakte programma’s. De creativiteit en het analytisch vermogen van de leerlingen wordt hier verder uitgedaagd. Tijdens de Cobra College Tour duiken de leerlingen bijvoorbeeld dieper in de wereld van CoBrA. Zij krijgen hierbij de kans om de rol van onderzoeker, journalist en conservator aan te nemen. Ook biedt het Cobra Museum diverse workshops waarbij de leerlingen zelf aan het creëren slaan.

Lees meer…

Contactgegevens voor informatie en afspraken schoolbezoeken

Neem contact op met Nina Montijn

T 020 5475031
E activiteiten@cobra-museum.nl

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief