Op dit moment zijn we gesloten

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

#8weekly over Eugene Brands. De M van mysterie 8weekly.nl/?p=50250

RT @museumkaart: Fan van CoBrA? ‘Eugène Brands: Van huiskamer tot heelal’ @cobramuseum Amstelveen en in de #Museumagenda @parmandotv: http…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

Rondleidingen

Het Cobra Museum biedt twee soorten rondleidingen aan.
De traditionele kunsthistorische rondleiding door de collectie of thematentoonstelling en de unieke Slow Art Walk©.
Eén maal per maand kan je ook met een conservator mee lopen in een Gallery tour

Niet zo dus. Slow down!
 
 
 
 

Take it Slow, Take a Slow Art Walk©

Sommige museumrondleidingen nemen je in een sneltreinvaart mee door de kunstgeschiedenis en overstelpen je met zoveel informatie dat je er duizelig van wordt. Zo niet de unieke Slow Art Walk© van het Cobra Museum. Samen met de deelnemers lopen we in alle rust langs slechts enkele werken van de tentoonstelling. We vertellen niet al te veel maar stellen jou des te meer vragen. Wat zie je nu eigenlijk als je bereid bent om zonder voorkennis echt te kijken? Lang te kijken. Intens te kijken. Wat zie je zelf en wat zien je mede-‘Slow Art Walkers’? Onder begeleiding van een speciaal hiervoor getrainde ‘Visible Thinking’-rondleider bespreken we de werken. En zo nodig praten we nog even na onder het genot van een glas wijn.

Met je eigen groep een op maat gemaakte Slow Art Walk

Duur rondleiding: 1 uur exclusief nazit

Kosten: €90,- per rondleiding excl. entree (gratis entree met Museumkaart)

Maximum aantal deelnemers: 20

Kunsthistorische rondleiding

Rondleidingen door de collectie of door de thematentoonstelling voor groepen

De ervaren museumdocenten van het Cobra Museum leiden jou en je gezelschap graag rond door het museum. Je kunt ervoor kiezen om alleen de opstelling van de vaste collectie te bekijken of om alleen een tijdelijke tentoonstelling te bezoeken. Natuurlijk kun je ook door het gehele museum worden rondgeleid! Maak kennis met de spontane, vindingrijke en fantasievolle kunst van CoBrA en verdiep je in de naoorlogse schilderkunst. Onze tijdelijke tentoonstellingen vinden altijd aansluiting op de CoBrA-beweging. Tegelijkertijd vormen ze een nieuwe, spannende invalshoek.

Duur rondleiding: 1 uur

Kosten: €90,- per rondleiding excl. entree (gratis entree met Museumkaart)

Maximum aantal deelnemers: 20

Exclusieve Aalto Natives-inleiding

The Aalto Natives van Nathaniel Mellors en Erkka Nissinen is een humoristische allover-installatie over actuele onderwerpen als nationalisme en xenofobie. Vanaf 19 januari organiseert het Cobra Museum exclusieve groepsinleidingen, verzorgd door artistiek directeur Xander Karskens, tevens curator van de expositie. Vervolgens wordt The Aalto Natives vertoond, en is er de mogelijkheid tot nazit met lunch in het museumcafé. Per inleiding is er plaats voor maximaal 25 mensen.
De sessies zullen plaatsvinden op vrijdagochtenden, van 19 januari t/m 16 februari 2018.

Arrangement 1: €12,50
Screening The Aalto Natives met inleiding door Xander Karskens (in totaal 90 minuten). 10:30-12:00.  Exclusief entree tot het museum.

Arrangement 2: €25,-
Als 1, met aansluitend lunch in Cobra Museum Café (vanaf 12:00). Koffie, thee, Schulp-sap, een divers assortiment aan broodjes, soep.

Aanmelden kan door naam, grootte groep en arrangementkeuze te mailen naar activiteiten@cobra-museum.nl o.v.v. Aalto Natives en de voorkeursdatum.

Wil je meer informatie over een rondleiding of wil je een rondleiding reserveren?

Neem dan contact op met onze coördinator
Tel.: 020-5475031
E-mail: activiteiten@cobra-museum.nl

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief