Constant. Ruimte + Kleur
Van Cobra naar New Babylon

28 mei t/m 25 september 2016

  • Constant. Ruimte + Kleur toont de experimentele weg die Constant aflegt in de jaren vijftig tussen zijn Cobra periode en het project New Babylon
  • Omvangrijke architecturale reconstructies van samenwerkingen met o.a. Gerrit Rietveld en Aldo van Eyck
  • Tentoonstellingsontwerp door Ben van Berkel (UNStudio)

Het weekend van 28/29 mei 2016 staat in het teken van de opening van twee omvangrijke Constant tentoonstellingen in Nederland. In het Cobra Museum voor Moderne Kunst te Amstelveen is Constant. Ruimte + Kleur te zien, terwijl het Gemeentemuseum Den Haag Constant - New Babylon toont.
Lees meer

CoBrA collectie

• Samenwerkingen
• Nieuwe aanwinsten

Het Cobra Museum toont haar eigen collectie steeds in vernieuwde opstellingen om daarmee de reikwijdte van de internationale Cobra beweging te benadrukken èn de dynamiek tussen de verschillende groepsleden. In deze collectiepresentatie is er bijzondere aandacht voor de samenwerking tussen dichters en schilders van de beweging. De relatie tussen tekst en beeld speelde vanaf de oprichting van Cobra een belangrijke rol.
Lees meer

Photo © Peter Tijhuis / Cobra Museum voor Moderne Kunst

Bank & Rau
Brutal Vitality

Het Deense kunstenaarsduo Bank&Rau is door het Cobra Museum uitgenodigd om een eigentijdse collectiepresentatie te maken vanuit hun eigen unieke visie.

Kinderactiviteiten
Atelier CoBrA

Iedere zondag van 11:00 tot 14:00 gratis kinderatelier met begeleiding.

U en uw collega’s
tussen de kunst

Gewoon is maar gewoon. U wilt iets bijzonders. Dat komt goed uit: wij ook. Ons museum, eigentijds en helder, is open voor uw evenement.

CoBrA en het
basisonderwijs

 

CoBrA en het
voortgezet onderwijs

 

header