Op dit moment zijn we gesloten

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws

Vandaag in Trouw: een mooi artikel over 'Le Corbusier's vierde dimensie' in het Cobra Museum. 'Voor zijn tekeningen… twitter.com/i/web/status/9…

Het Cobra Museum zoekt een senior medewerker financiënūüĎ®‍ūüíľūüĎ©‍ūüíľ cobra-museum.nl/cobra-museum-t…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

LAATSTE WEEK Brutal Vitality: CoBrA in handen van Bank & Rau, t/m 26 november.

Cobra Museum-team

Artistiek directeur: Xander Karskens

Zakelijk directeur: Els Ottenhof

Directiesecretaresse: Monique Crone
m.crone@cobra-museum.nl

Senior conservator: Hilde de Bruijn
h.debruijn@cobra-museum.nl

Junior conservator: Franka Blok
f.blok@cobra-museum.nl

Educatie en activiteiten: Nina Montijn
n.montijn@cobra-museum.nl

Events & congress: Ramon ten Zende
r.tenzende@cobramuseum.nl

Business development en partnerships: Bert Mennings
b.mennings@cobra-museum.nl

Communicatie, marketing en pers: Eric Wie
e.wie@cobra-museum.nl

Bedrijfsvoering: Ramon ten Zende
r.tenzende@cobra-museum.nl

Winkel en kassa: Aranka de Vijlder
a.devijlder@cobra-museum.nl

Finance en control: Katie Smit
k.smit@cobra-museum.nl

Boekhouding: Esther van den Berg
e.vandenberg@cobra-museum.nl

Techniek: Erwin Spitse en Guido Jelsma

 

Vacatures en stageplaatsen.

We hebben op dit moment verschillende vacatures en vrijwilligersplaatsen. Kom ons team versterken!

 

Het Cobra Museum voor moderne kunst zoekt een  

Senior medewerker financi√ęn

In 1948 veroorzaakte CoBrA in Nederland een revolutie; een doorbraak in de moderne kunst die tot op de dag van vandaag in de kunst doorwerkt. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen is een middelgroot kunstmuseum en bestaat sinds 1995. Het is de plek waar in de geest van CoBrA, experiment en expressie in de kunst worden benadrukt. In de expositiezalen toont het Cobra Museum haar collectie in wisselende samenstellingen. Daarnaast maakt het museum regelmatig wisseltentoonstellingen.

Hiervoor zoeken we een Senior medewerker financi√ęn

Je richt je in deze functie op de control werkzaamheden van alle tentoonstellingsprojecten binnen het museum met als voornaamste doel (over)zicht te houden over de kosten van artistieke producten en de financi√ęle processen te bewaken. Hierbij ondersteun je de zakelijk directeur. De artistiek directeur en de¬†afdelingen¬†conservatoren, marketing en educatie¬†ondersteun je bij het financieel beheer van de projecten/tentoonstellingen en je zoekt, indien nodig, gezamenlijk naar oplossingen als er problemen ontstaan.¬† Tevens werk je samen met de partnermanager bij het aanvragen en afhandelen van fondsbijdragen voor tentoonstellingsprojecten.

Daarnaast ondersteun je de zakelijk directeur bij het beheersen van de financi√ęle huishouding en bij het uitvoeren van het financi√ęle beleid van het museum. Om de directie en bestuur op een correcte manier van informatie te voorzien maak je door het jaar heen verschillende financi√ęle rapportages en diverse analyses. Je houdt tevens toezicht op de financi√ęle administratie van het museum. Je bent verantwoordelijk voor de planning en control cyclus binnen het museum en alles wat daarbij komt kijken. Je legt direct verantwoording af aan de zakelijk directeur.

Werkzaamheden Senior medewerker Financi√ęn:

‚ÄĘOpstellen en toetsen begroting van (deel)- projecten/tentoonstellingen samen met zakelijk directeur
‚ÄĘZorgdragen voor een volledig, actueel en betrouwbaar beeld van de financi√ęle status van de diverse tentoonstellingen
‚ÄĘSamenstellen van projectdossiers
‚ÄĘBijdrage leveren aan sponsor- en/of fondsaanvragen
‚ÄĘBijdrage leveren aan afwikkeling (externe) financiering
‚ÄĘFinanci√ęle informatie en adviezen verstrekken aan de zakelijk directeur en in samenspraak voorbereiden van het financi√ęle beleid
‚ÄĘOpstellen jaarbegroting in samenspraak met de zakelijk directeur
‚ÄĘOpstellen periodieke, financi√ęle rapportages
‚ÄĘZorgen voor de planning & control cyclus in samenwerking met de externe accountant voor de totstandkoming van de jaarstukken en accountantsverklaringen
‚ÄĘToezicht houden op financi√ęle administratie, werkwijzen en procedures

We zijn op zoek naar een financieel professional met goede communicatieve vaardigheden en  ervaring in de non-profit sector. Affiniteit met de (de eruit) cultuur is een pre.

Het betreft een functie van 24 uur in de week.

Sollicitatie bij voorkeur per email aan m.crone@cobra-museum.nl. Sluitingsdatum is 29 november.
De eerste ronde gesprekken zullen plaatsvinden op 5 en 6 december. De tweede ronde zal plaatvinden op 12 december.

 

 

Vrijwillig: Creatieve handen gezocht voor ons Kinderatelier

We zijn op zoek naar kunstzinnige vrijwilligers die één of twee keer per maand kinderen willen begeleiden in ons succesvolle Kinderatelier. Elke zondag van 11.00 -14.00 uur kunnen kinderen van alle leeftijden daar terecht.  Het Cobra Museum vindt het belangrijk dat kinderen nadat ze naar de kunstwerken in onze tentoonstellingen hebben gekeken ook zelf creatief aan de slag kunnen. Dat kan al jaren in het kinderatelier, onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers.

Wat we verwachten:
Het bijzondere van het Cobra Museum is dat er spontaan gemaakte en experimentele kunst te zien is: kunstwerken van de kunstenaars die deelnamen aan de CoBrA-beweging, zoals Karel Appel, Constant en Corneille, en van hedendaagse kunstenaars. Bij de meeste kinderen spreekt die kunst direct tot de verbeelding. Als vrijwilliger pak je die kijkbeleving op en stimuleer je tot creativiteit. Kinderen ervaren het als bijzonder dat ze in de nabijheid van moderne kunst kunnen tekenen (en dat is het natuurlijk ook), en dat anderen hun werk zien ontstaan.

Het kinderatelier is er voor onze bezoekers met kinderen, er geldt geen leeftijdsgrens en men hoeft zich vooraf niet op te geven. Als vrijwilliger zet je alle spullen klaar en begeleid je de kinderen in het creatieve proces. De vrijwilligers worden door de afdeling Educatie ingedeeld in teams (meestal van twee) en voor een paar maanden tegelijk wordt een rooster gemaakt. We betalen een kleine vrijwilligersvergoeding.

De ideale vrijwilliger is:

 • Enthousiast
 • Heeft affiniteit met kinderen in verschillende leeftijdsgroepen, voornamelijk 4- 12 jaar
 • Vind het leuk om samen met kinderen te kijken naar kunst en om te vertellen over kunst
 • Is creatief
 • Heeft kennis van verschillende materialen en technieken
 • Heeft een gastvrije instelling
 • Is beschikbaar op zondag


Wat bieden wij:

 • Een inspirerende werkomgeving
 • Leuke mede-vrijwilligers
 • Twee keer per jaar een bijeenkomst
 • Uitnodiging voor openingen in het Cobra Museum
 • Een kleine vrijwilligersvergoeding

Ben je enthousiast en zou je zeker voor een jaar als vrijwilliger van het kinderatelier willen meedraaien? Stuur dan een email met je motivatie en een cv op naar Nina Montijn, afdeling Educatie n.montijn@cobra-museum.nl . Voor meer informatie kun je bellen met 020 5475031.

_____________________________________________________________________________

Kom je ons team versterken als Museumdocent ?
Met wisselende en eigentijdse tentoonstellingen nemen we schoolklassen, families en particulieren mee op reis door de wereld van CoBrA. We vertellen inspirerende verhalen aan de hand van onze tentoonstellingen en dagen bezoekers uit om ook zelf creatief aan de slag te gaan. Educatie hebben wij hoog in het vaandel staan. Het Cobra Museum heeft als doel om de nog altijd actuele geest van de avant-gardistische beweging uit 1948-1951 te laten weerklinken in onze huidige samenleving. We willen leerlingen en nieuwsgierige bezoekers bewust maken van het erfgoed van CoBrA en de radicale idee√ęn die daar bij horen. Wij bieden onderwijsprogramma‚Äôs aan op alle niveaus, maar ook workshops en andere educatieve activiteiten. We werken als museum altijd aan onze toekomst en er is dan ook op korte termijn grote behoefte aan versterking van ons team freelance museumdocenten.

Vacature museumdocent (oproepbasis, freelance)
Als museumdocent ben je verantwoordelijk voor het geven van museumlessen/rondleidingen en soms ook voor het begeleiden van activiteiten die hier op aansluiten. Je bent bereid je te verdiepen in de collectie, tentoonstellingen en de onderwijsprogramma’s van het museum.

Functie-eisen:

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding (liefst ook MA-gediplomeerd) op het gebied van onderwijs/kunstgeschiedenis/geschiedenis en hebt daarnaast aantoonbare didactische ervaring. De ideale deelnemer is bijvoorbeeld in het bezit van een Docentenopleiding Beeldende Vorming, Kunstgeschiedenis met specialisatie in Educatie of Lerarenopleiding Kunstgeschiedenis.
 • Je bent werkzaam als freelance museumdocent bij minimaal 3 andere musea.
 • Je bent enthousiast en gedreven en hebt oprechte interesse in, en affiniteit met, kinderen van 4-12 jaar en/of jongeren van 12-18 jaar.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, die je weet af te stemmen op doelgroep. Met je klant- en relatiegerichte instelling weet je mensen te boeien en te binden.
 • Je bent flexibel en stressbestending.
 • Je bent goed in het overdragen van kennis en het vertellen van verhalen, een echte story-teller.
 • Je bent bekend met de Amstelveense en Amsterdamse schoolpopulaties, kunt werken met diverse niveaus en staat stevig in je schoenen.
 • Je bent representatief en initiatiefrijk.
 • Je bent energiek, hebt een open houding, kunt makkelijk interactie met de groepen bewerkstelligen en vind het leuk om eigen initiatieven aan te dragen in overleg met de medewerker Educatie.
 • Je bent bekend met diverse didactische werkwijzen en kunt daartussen makkelijk schakelen.
 • Je bent woonachtig in omgeving Amstelveen of Amsterdam.

Wat bieden wij?
Een uitdagende, gevarieerde en zelfstandige functie in een inspirerende omgeving. Je ontvangt dan een marktconforme vergoeding.
Ben jij de museumdocent die wij zoeken? Stuur dan je motivatiebrief met CV naar Nina Montijn, medewerker Educatie, n.montijn@cobra-museum.nl
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Nina, 020-5475031

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertenties wordt niet op prijs gesteld.

 

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief