Op dit moment zijn we gesloten

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

Eugénie Brands neemt u morgen mee door de tentoonstelling van Eugène Brands. Voor de alweer zesde en laatste keer.… twitter.com/i/web/status/9…

#slowartday @cobramuseum zaterdag 14 april. 'Take it slow, take a Slow Art Walk' 🏃‍♀️🏃‍♂️🚶‍♀️🚶‍♂️🐢

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

Cobra Museum-team

Artistiek directeur: Xander Karskens

Zakelijk directeur: Els Ottenhof

Directiesecretaresse: Monique Crone
m.crone@cobra-museum.nl

Senior conservator: Hilde de Bruijn
h.debruijn@cobra-museum.nl

Junior conservator: Franka Blok
f.blok@cobra-museum.nl

Educatie en activiteiten: Nina Montijn
n.montijn@cobra-museum.nl

Events en Zaalverhuur: Denise van der Schaft
d.vanderschaft@cobra-museum.nl

Business development en partnerships: Bert Mennings
b.mennings@cobra-museum.nl

Communicatie, marketing en pers: Eric Wie
e.wie@cobra-museum.nl

Bedrijfsvoering: Ramon ten Zende
r.tenzende@cobra-museum.nl

Winkel en kassa: Aranka de Vijlder
a.devijlder@cobra-museum.nl

Boekhouding: Esther van den Berg
e.vandenberg@cobra-museum.nl

Techniek: Erwin Spitse en Guido Jelsma

 

Vacatures en stageplaatsen

STAGE VACATURE CONSERVATORENAFDELING

Het Cobra Museum is op korte termijn op zoek naar een stagiair(e) die graag ervaring wil opdoen op de conservatorenafdeling.

Het Cobra Museum is de plek waar – geheel in de geest van CoBrA – vrijheid, experiment, expressie en engagement in de kunst worden benadrukt. In wisselende collectiepresentaties wordt de omvangrijke CoBrA-collectie van het museum getoond. Daarnaast organiseert het museum tijdelijke tentoonstellingen waarbij het gedachtengoed van de CoBrA-beweging op speelse wijze in dialoog wordt gebracht met belangrijke tijdgenoten, directe inspiratiebronnen en met hedendaagse kunst. Het doel van deze transhistorische tentoonstellingen is om het verleden te verbinden met het heden. Een recent voorbeeld hiervan is Le Corbusier’s vierde dimensie. In deze tentoonstelling bemiddelde de Deense kunstenaar Jakob Kolding, aan de hand van zijn eigen werk, tussen het beeldend oeuvre van de beroemde architect Le Corbusier, het werk van diverse CoBrA-kunstenaars en de hedendaagse kunstpraktijk. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe transhistorische tentoonstelling met de titel Rusteloze Materie, die begin juni zal openen. Hierin zal  het materialisme binnen CoBrA en de hedendaagse kunst centraal staan.

De stage op de conservatorenafdeling van het Cobra Museum biedt je de unieke kans om te werken in een dynamisch team binnen een kleine, gedreven organisatie. Je zult onder meer assisteren bij de voorbereidingen van Rusteloze Materie. De stage bestaat uit een combinatie van praktische ondersteuning, zoals correspondentie met betrekking tot bruiklenen en assistentie bij het inrichten van tentoonstellingen, en een theoretisch component, waaronder redactionele en onderzoekvaardigheden vallen. Je zult nauw samenwerken met de conservatoren en de artistiek directeur.

Profiel:

 • Bij voorkeur ben je een masterstudent, of zit je in de laatste fase van je bachelor (richting kunstgeschiedenis, eventueel cultuur en/of geschiedenis).
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met moderne en hedendaagse kunst.
 • Je houdt van schrijven en het doen van onderzoek.
 • Je hebt sterke administratieve vaardigheden.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels).
 • Je bent proactief, initiatiefrijk, flexibel en kan goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben je stressbestendig.
 • Je bent minimaal 3 dagen per week beschikbaar voor een periode van minimaal 3 en maximaal 6 maanden (vanaf mei).

Taken:

 • Het bieden van administratieve ondersteuning m.b.t. toekomstige tentoonstellingen en de conservatorenafdeling in het algemeen.
 • Het zelfstanding uitvoeren van literatuuronderzoek (en eventueel archiefonderzoek) voor tentoonstellingen en het helder communiceren van deze onderzoeksresultaten.
 • Assisteren bij het schrijven en redigeren van teksten voor tentoonstellingen en collectiepresentaties.
 • Het bieden van ondersteuning bij de op- en afbouw van tentoonstellingen.

De stage is voor minimaal 3 dagen per week en betreft een periode van minimaal 2 en maximaal 6 maanden. Ingeschreven staan bij een opleiding is een vereiste. Startdatum in overleg (medio / eind mei). Passende stagevergoeding wordt geboden.

Bij interesse graag je CV en een motivatie (max. 500 woorden) sturen naar conservator Franka Blok (f.blok@cobra-museum.nl) vóór woensdag 2 mei.

 

 

 

 

 

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief