Op dit moment zijn we gesloten

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

Vanaf vandaag 4 exposities te zien @cobramuseum ! #theaaltonatives van @nathanielmellors en @erkkanissinen, Christi… twitter.com/i/web/status/9…

RT @FinEmbNL: The Aalto Natives by Nathaniel Mellors and Erkka Nissinen starts tomorrow @cobramuseum #amstelveen #aaltonatives #Finland

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

Basisonderwijs

De CoBrA-kunstenaars lieten zich leiden door de creativiteit van kinderen

Basisonderwijs

CoBrA past goed bij het basisonderwijs want de CoBrA-kunstenaars lieten zich met name leiden door de creativiteit die ze zagen bij kinderen, in volkskunst en in niet-westerse kunst. Ze maakten hun kunst op een experimentele, fantasierijke en spontane manier. Daarom voelen kinderen zich al snel thuis in het Cobra Museum. Hier heerst geen angst voor dat ‘je niet kan tekenen’. Bij het Cobra Museum weten we dat iedereen kan tekenen en stimuleren we het buiten de lijntjes kleuren.

De CoBrA-kunstenaars lieten zich inspireren door hun voorgangers, de grote meesters van de moderne kunst: Pablo Picasso, Joan Miró en Paul Klee. Nu laten kinderen zich inspireren door Cobra’s Karel Appel, Heerup, Alechinsky, ed.

Museumbezoek

Het Cobra Museum organiseert rondleidingen en workshops voor alle groepen van het basisonderwijs. Van groep 1 tot groep 8.

Onderwijsprogramma’s en lesmateriaal

Voor het basisonderwijs zijn diverse lespakketten beschikbaar. Daarnaast heeft het Cobra Museum in samenwerking met ‘Laat Maar Zien’ en ‘Cultuureducatie Amstelland’ enkele verrassend creatieve onderwijsprogramma’s ontwikkeld. Ook is hierbij een heel speciale rondleiding beschikbaar.

De C van CoBrA

Op zoek naar meer informatie over Cobra voor thuis of in de klas? In De C van CoBrA kun je alles lezen over de CoBrA-kunstenaars en hun werk. Van de oprichting van CoBrA tot aan de opening van het gelijknamige museum, alle gebeurtenissen passeren de revue. Met behulp van bijzondere archiefbeelden kom je in een mum van tijd alles te weten! Ingewikkelde begrippen worden uitgelegd in het CoBrA-woordenboek. Bovendien kun je de leukste CoBrA-opdrachten hier gratis downloaden.

Ga naar de C van CoBrA

Contactgegevens voor informatie en afspraken schoolbezoeken

Neem contact op met Nina Montijn

T 020 5475031
E activiteiten@cobra-museum.nl

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief