10 Jul 2017 - 24 Sep 2017

Radicale gedichten wedstrijd (van 6 tot en met 12jr)

Ben je ouder dan 6

en heb je niet opgelet tijdens de Nederlandse les,

Ben je jonger dan 12 jaar,

dus nog geen krullend borsthaar?

Doe dan mee aan deze Radicale gedichten battle

en dicht sneller dan Sebastian Vettel!

Deze zomer organiseert het Cobra Museum een echte gedichtenwedstrijd voor jonge dichters van 6 tot 12 jaar.

Op de laatste dag van de tentoonstelling Radicale Sociale Animale Talen wordt de prijs uitgereikt aan het mooiste gedicht gekozen uit 5 nominaties. Alle genomineerde mogen hun gedicht voordragen als ze durven, anders doet een echte dichter dat voor hen. De winnaar krijgt honderd euro. Daar kan je een paar mooie dichtbundels voor kopen of natuurlijk een vette Lego technic set of een volledige nieuwe najaarsgarderobe voor Barbie.

Whatever. Dat is Engels voor ‘zoek het zelf uit’.

De dichters van de CoBrA beweging in hun Gedichtenkooi in het stedelijk museum in 1949

De CoBrA beweging bestond uit kunstenaars en dichters. Sommige van die dichters maakte ook kunst en sommige kunstenaars begonnen ook te dichten. Woord en beeld liepen lekker door elkaar heen. Alles mocht. Dat zie je ook op de tentoonstelling die er nu is in het museum. Bij CoBrA kunstenaars als Dotremont en Alechinsky of bij de kunstenaars van nu zoals bij Maria Barnas en Richard Niessen. Kom maar langs voor inspiratie!

Voor CoBrA was ‘vrijheid’ dus van het allergrootste belang. Ze wilde alles anders doen op een nieuwe manier. Nieuwe beelden maken, nieuwe woorden opschrijven. Daarom hebben we de gedichtenwedstrijd het thema ‘vrijheid’ mee gegeven.

Dicht wat voor jou ‘vrijheid’ betekent.

Je moet je gedicht inleveren vóór 17 september door het te mailen naar gedichtenwedstrijd@cobramuseum.nl of je stuurt het naar het museum toe Sandbergplein 1 1181ZX in Amstelveen. Schrijf op de envelop ‘Gedichtenwedstrijd’. Je kan het ook langs brengen natuurlijk.

Een bezoeker luistert naar een tekst van Maria Barnas die uit een vliegend wollig luidsprekertje komt op de tentoonstelling Radicale Sociale Animale Talen. (foto © Matthijs Immink)