Op dit moment zijn we gesloten

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws

Vandaag in Trouw: een mooi artikel over 'Le Corbusier's vierde dimensie' in het Cobra Museum. 'Voor zijn tekeningen… twitter.com/i/web/status/9…

Het Cobra Museum zoekt een senior medewerker financiën👨‍💼👩‍💼 cobra-museum.nl/cobra-museum-t…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

LAATSTE WEEK Brutal Vitality: CoBrA in handen van Bank & Rau, t/m 26 november.

29 Oct 2017

Museumkaartaanbieding: Museumtour met de tentoonstellingssamensteller

De dag na de opening van de tentoonstelling van Christiaan Friedrich neemt artistiek directeur Xander Karskens u mee door de tentoonstelling van deze eigenzinnige radicale kunstenaar.

Speciaal voor Museumkaarthouders. Nieuwsbriefaanbieding Oktober.

Een rondgang door de tentoonstelling van Christiaan Friedrich, de 7e Cobra Kunstprijs Amstelveen winnaar. De rondgang wordt gegeven door de artistiek directeur Xander Karskens en/of senior conservator Hilde de Bruijn. Er zal gesproken worden over de tentoonstelling, de totstandkoming en de Cobra Kunstprijs. De tentoonstelling van Friedrich in het Cobra Museum omvat nieuw, speciaal voor de gelegenheid geproduceerd werk van deze jonge radicale kunstenaar, die volgens de jury steevast op zoek gaat naar ‘het verborgene, het ongemakkelijke en schaamtevolle’.

In Friedrichs werk staat altijd veel op het spel. Niet vast te pinnen op herkenbare formats of artistieke methodes, verkent hij steevast in totale vrijheid de dwangmatige verhouding tussen het fysieke en intellectuele. Er lijkt altijd een dreiging in zijn werk te schuilen, doordat er iets persoonlijks wordt geriskeerd: de integriteit van het menselijk lichaam, bijvoorbeeld, of de machtsverhouding in intieme relaties. In deze tentoonstelling presenteert Friedrich een groep nieuwe werken waarin het menselijk lichaam obsessief wordt ingezet als de plek waar sociale conventies, moraal en beschaving worden gevormd en betwist.

Met uw museumkaart heeft u uiteraard gratis toegang tot deze tentoonstelling en op deze dag loopt u ook kostenloos mee met de artistiek directeur door deze boeiende tentoonstelling. Tevens kunt u de tentoonstelling Le Corbusier’s vierde dimensie bezoeken op de eerste etage.

Zondag 29 oktober 14:00 uur

U dient zich ivm beperkte plaatsen van te voren aan te melden hier via het ticketsysteem.

 

 

 

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief