21 Mar 2018

Bezoek samen met Eugénie Brands de tentoonstelling

Brands’ dochter Eugénie Brands leidt op persoonlijke wijze Eugène Brands: Van huiskamer tot heelal in. Daarna neem ze u mee door de tentoonstelling en gaat ze met u in gesprek over de kunstwerken.

Eugénie Brands, de dochter van de schilder Eugène Brands, verzorgt aan de hand van persoonlijke anekdotes een korte inleiding over zijn grote retrospectief Eugène Brands: Van huiskamer tot heelal. Zij neemt u mee terug in de tijd,  en vertelt hoe haar kindertekeningen een grote inspiratiebron werden voor haar vader.

Na de inleiding wordt gezamenlijk met Eugénie Brands de expositie bezocht, en kunnen er vragen gesteld worden over het werk van haar vader. Er worden korte films vertoond, waarin de schilder zelf uitleg geeft over zijn werk en diverse inspiratiebronnen. Tijdens de tentoonstelling is ook muziek te horen uit de omvangrijke grammofoonplatencollectie van Eugène Brands, die een groot verzamelaar van niet-westerse muziek was.

Praktisch:
Op 21/03, 04/04 en 18/04, om 14:00.

Er is voor maximaal twintig mensen ruimte per rondleiding.

Kosten: €12,50, exclusief entree museum  (entree met museumkaart is uiteraard gratis).

Bestel uw ticket hier.

Eugène Brands met Eugénie Brands.