Op dit moment zijn we gesloten

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws

RT @cobramuseum: Zondag de off. opening, maar al te zien vanaf zaterdag 7 oktober: #LeCorbusier 's vierde dimensie in het @cobramuseum http…

Zondag de off. opening, maar al te zien vanaf zaterdag 7 oktober: #LeCorbusier 's vierde dimensie in het… twitter.com/i/web/status/9…

Kijk naar onze CoBrA Summerschool en Zomerse Zondag Workshop!

08 Aug 2017 - 10 Aug 2017

CoBrA Summer School by Jonas Ohlsson

Nog maar een paar plaatsen beschikbaar!

“Fantasie en verbeeldingskracht is niet iets wat alleen kunstenaars en creatievelingen bezitten. We hebben het allemaal” – Jonas Ohlsson. Driedaagse tekenworkshop waarin je leert je intuïtie de vrije loop te laten en je verbeeldingskracht en fantasie te versterken bij het maken van kunst.

 

 

CoBrA Summer School By Jonas Ohlsson

Driedaagse tekenworkshop waarin je leert je intuïtie de vrije loop te laten en je verbeeldingskracht en fantasie te versterken bij het maken van kunst.

8, 9, 10 augustus, 11 tot 4 uur in het Cobra Museum voor Moderne Kunst

Deze zomer kun je in het Cobra Museum een heel bijzondere workshop volgen bij kunstenaar Jonas Ohlsson. Ohlsson is tekenaar, maakt installaties en objecten, componeert muziek, schrijft teksten en treedt op als Blodfet & Dj Lonely. Zijn kunst is net zo veelzijdig als zijn kunstenaarspraktijk. Naast muziek, provocatie en humor zijn belangrijke thema’s in zijn werk seks, drugs, politiek, geschiedenis en straatcultuur. Ohlssons achtergrond in de elektronische muziek dringt door in zijn artistieke proces, waar een grote rol is weggegeld voor intuïtie en vrije associatie.

In deze driedaagse workshop geeft Ohlsson telkens een kunstcollege. Er word gesproken over Jean Dubuffet, Outsider Art, Situationists International, tot aan CoBrA, surrealisme en Johan Huizinga’s theorieën over het speelse element binnen en buiten cultuur. Vervolgens gaan deelnemers tekenen… Veel tekenen. Eerst gezamenlijk op een gigantisch vel papier terwijl Ohlsson als DJ muziek draait. Daarna ga je individueel tekenen. De workshop is open voor iedereen: met of zonder tekenervaring!

Kosten €50 incl. drank. Summerschool is in het Nederlands, Engels en Zweeds!

Koop je ticket hier

(er is beperkt beschikbaarheid van plaatsen)

 

 

 

Radicale Sociale Animale Talen

Jonas Ohlsson is naast kunstenaar ook docent aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, KABK en Design Academy in Eindhoven. Hij heeft o.a. gastcolleges verzorgd in Boston, Berlijn, Los Angeles, Aruba en Geneve.

Interview met Jonas Ohlsson in Mister Motley: 

http://www.mistermotley.nl/art-everyday-life/je-moet-verliefd-zijn-op-je-eigen-kunst

Jonas Ohlsson. Photo © Mister Mothley.

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief