Op dit moment zijn we gesloten

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws

RT @cobramuseum: Zondag de off. opening, maar al te zien vanaf zaterdag 7 oktober: #LeCorbusier 's vierde dimensie in het @cobramuseum http…

Zondag de off. opening, maar al te zien vanaf zaterdag 7 oktober: #LeCorbusier 's vierde dimensie in het… twitter.com/i/web/status/9…

Kijk naar onze CoBrA Summerschool en Zomerse Zondag Workshop!

01 Jan 2017 - 22 Oct 2017

De Cobra Museum collectiepresentatie

De Cobra beweging was een van de belangrijkste kunstbewegingen in de 20ste eeuw.

 

De Cobra beweging was een van de belangrijkste kunstbewegingen in de 20ste eeuw. Het maakt onderdeel uit van het Europees cultureel erfgoed als een invloedrijke groep van avant-garde kunstenaars en dichters. Het Cobra Museum heeft een omvangrijke collectie van Cobra kunst.

Het museum toont haar eigen collectie steeds in vernieuwde opstellingen om daarmee de reikwijdte van de internationale Cobra beweging te benadrukken en de dynamiek tussen de verschillende groepsleden te benadrukken. In deze collectiepresentatie is er bijzondere aandacht voor de samenwerking tussen dichters en schilders van de beweging. De relatie tussen tekst en beeld speelde vanaf de oprichting van Cobra een belangrijke rol.

De CoBrA collectiepresentatie geeft een beeld van de beweging, van alle betrokken kunstenaars en geeft inzicht in de internationale carrières die sommige van de betrokken kunstenaars ook na de beweging hadden.

Cobra Museum Collectiepresentatie

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief