Op dit moment zijn we gesloten

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

Vanaf vandaag 4 exposities te zien @cobramuseum ! #theaaltonatives van @nathanielmellors en @erkkanissinen, Christi… twitter.com/i/web/status/9…

RT @FinEmbNL: The Aalto Natives by Nathaniel Mellors and Erkka Nissinen starts tomorrow @cobramuseum #amstelveen #aaltonatives #Finland

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

08 Oct 2017 - 07 Jan 2018

De Cobra Museum-collectiepresentatie

De CoBrA-beweging was een van de belangrijkste kunstbewegingen in de 20ste eeuw. Het Cobra Museum toont steeds in wisselende opstellingen haar CoBrA-collectie.

 

De CoBrA-beweging was een van de belangrijkste kunstbewegingen in de 20ste eeuw. Het maakt onderdeel uit van het Europees cultureel erfgoed als een invloedrijke groep van avant-garde kunstenaars en dichters. Het Cobra Museum heeft een omvangrijke collectie van CoBrA-kunst.

Het museum toont haar eigen collectie steeds in vernieuwde opstellingen om daarmee de reikwijdte van de internationale CoBrA-beweging te benadrukken en de dynamiek tussen de verschillende groepsleden te benadrukken. In deze collectiepresentatie is er bijzondere aandacht voor de samenwerking tussen dichters en schilders van de beweging. De relatie tussen tekst en beeld speelde vanaf de oprichting van CoBrA een belangrijke rol.

De CoBrA-collectiepresentatie geeft een beeld van de beweging, van alle betrokken kunstenaars en geeft inzicht in de internationale carrières die sommige van de betrokken kunstenaars ook na de beweging hadden.

Cobra Museum Collectiepresentatie

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief