Op dit moment zijn we gesloten

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws

Vandaag in Trouw: een mooi artikel over 'Le Corbusier's vierde dimensie' in het Cobra Museum. 'Voor zijn tekeningen… twitter.com/i/web/status/9…

Het Cobra Museum zoekt een senior medewerker financiën👨‍💼👩‍💼 cobra-museum.nl/cobra-museum-t…

Kijk op deze site naar de actuele workshops.

LAATSTE WEEK Brutal Vitality: CoBrA in handen van Bank & Rau, t/m 26 november.

01 Dec 2017

Café Le Faux Rire

Café Le Faux Rire is een onregelmatige terugkerende kunstenaarsavond in ons museumcafé. In iedere editie staat een kunstenaar centraal die zelf ook aanwezig is. Samen met het Cobra Museum bepaalt hij/zij de inhoud van de avond. Op de eerste editie, op 1 december aanvang 20:00 uur, verwelkomen we de Deense kunstenaar Jakob Kolding. Kolding exposeert momenteel in het Cobra museum met zijn ruimtelijke collage Corbulations. 

Café Le Faux Rire staat op deze avond in het teken van de architect en kunstenaar Le Corbusier. Hoofdgast is kunstenaar Jakob Kolding.

Vanaf 20:30 begint het programma in het Museumcafé. Op deze allereerste editie is de Deense kunstenaar Jakob Kolding hoofdgast. Hij is echter niet onze enige gast. Historicus Max Risselada toont een preview van een film over Le Corbusier en bespreekt diens architectuur. Dichter Peggy Verzett leest voor uit eigen werk en uit het werk van CoBrA-dichters. Professor Ruth Baumeister gaat in gesprek met curator Hilde de Bruijn, en de Amsterdamse stadshistoricus Errik Buursink spreekt een kritische column uit. Muziek is er van Blodfet & DJ Lonely. Bovendien: we spelen de ‘Bent u wel een irrationeel mens?’-test.

1 december, 20:00-0:00. De entree bedraagt vijf euro. De inloop is vanaf 20:00 uur. Tot 20:30 kunt u de tentoonstelling bezoeken.
De avond wordt mede mogelijk gemaakt door Gulpener. De poëzie-redactie is in handen van Lucas Hirsch.

 

Peggy Verzett

Schrijf u in voor de Cobra Museum nieuwsbrief